Hyppää sisältöön

Kolumbialaissyntyinen mies esiintyi 30 vuotta saudiprinssinä ja huijasi miljoonia – "Sultan Bin Khalid Al-Saud" jäi kiinni syötyään pekonia

Petoksesta tuomitulla miehellä on diagnosoitu niin sanottu sivupersoonahäiriö.

Tuomittu "saudiprinssi" eli ylellistä elämää Floridan Miamissa. Kuva: AOP

Floridalainen oikeusistuin on tuominnut rikkaana saudiprinssinä 30 vuoden ajan esiintyneen amerikkalaismiehen 18 vuodeksi vankeuteen petoksesta. 48-vuotias Anthony Gignac on syntynyt Kolumbiassa, mutta hänet adoptoitiin lapsena yhdysvaltalaiseen perheeseen.

17-vuotiaana hän aloitti rinnakkaiselämän "Sultan Bin Khalid Al-Saudina". "Saudiprinssi" onnistui huijaamaan sijoittajilta ainakin kahdeksan miljoonaa dollaria erilaisiin "liiketoimintasuunnitelmiin".

Gignac on vuosien mittaan pidätetty ainakin 11 kertaa prinssinä esiintymisen vuoksi, mutta se ei ole estänyt häntä jatkamasta huijausta. Miami Herald -lehden mukaan miehellä on diagnosoitu niin sanottu sivupersoonahäiriö. (siirryt toiseen palveluun)

"Saudiprinssi Sultan Bin Khalid Al-Saudille" tuli tutuksi muun muassa Louis Vuittonin liike Miamissa. Kuva: AOP

Vuonna 2017 tehtyyn pidätykseen asti Gignac eli ylellistä elämää "prinssinä". Hänellä oli asunto Miamin raharikkaiden alueella Fisher Islandilla, tulipunainen Ferrari, Rolexin kelloja, Cartierin rannekoruja ja Louis Vuittonin laukkuja. Hänellä oli myös väärennetty diplomaatin valtuuskirja ja ympärillään henkivartijoita.

Investoijilta "Sultan Bin Khalid Al-Saud" vaati itselleen lahjoja ja kuninkaallisen perheen jäsenelle sopivaa kohtelua.

Miami Heraldin mukaan huijausvyyhti alkoi paljastua yhden pienen virheen vuoksi. "Saudiprinssin", jonka piti olla harras muslimi, nähtiin syövän hyvällä ruokahalulla pekonia ja muita porsaanlihaherkkuja.