Hyppää sisältöön

Kaatosade hillitsi nuorison juhlintaa – Helsingin poliisi kehui nuoria

Päättäjäisviikonlopun järjestyshäiriöt ovat poliisin mukaan vähentyneet Helsingissä vuosi vuodelta. Myös pelastuslaitos kuvaa juhlintaa rauhalliseksi.

Koulujen päättymispäivän juhlinta sujui poliisin mukaan rauhallisesti. Kuva: Janne Lindroos / Yle

Sadesää hillitsi osassa maata nuorten juhlintaa koulujen päättymispäivänä lauantaina.

Komisario Katja Nissinen Helsingin poliisista kertoi aamuyöllä kahden jälkeen, että Helsingin ydinkeskustassa oli illalla ja yöllä poikkeuksellisen rauhallista ja perinteiset juhlapaikat, kuten Hietaniemi ja Kaivopuisto, olivat tyhjiä.

– Tällä kertaa erityisesti kaupungin itä- ja pohjoisosien lähiöissa oli nuorisojoukkoja liikenteessä, sanoo Nissinen.

Kaiken kaikkiaan ilta sujui Nissisen mukaan melko rauhallisesti. Juhlijoiden joukossa oli toki päihtyneitä nuoria, mutta pahemmilta tappeluilta vältyttiin. Joitakin päihtyneitä nuoria toimitettiin kotiin. Maahan kaadettiin alaikäisiltä löytyneitä alkoholijuomia.

– Näyttää siltä, että vuosi vuodelta juhlinta on mennyt rauhallisempaan suuntaan, pohtii Nissilä.

Helsingin poliisi kehuikin illalla Twitterissä nuorisoa.

Myös pelastuslaitokselta kerrotaan, että juhlinta Helsingissä oli rauhallista, eivätkä nuoret aiheuttaneet normaaliin tehtävämäärään kasvua. Vain alkoholin aiheuttamien myrkytysten määrä, 26, näkyy tilastoissa. Toisaalta ensihoitotehtäviä oli vähemmän kuin tavallisen vuorokauden aikana keskimäärin on.

Itä-Uudenmaan poliisin mukaan Vantaan Kuusijärvelle oli kerääntynyt illalla noin 150 nuorta.

Sisä-Suomen poliisin mukaan Tampereella Pyynikille oli sateisesta säästä huolimatta kokoontunut nuoria runsaasti. Viranomaiset ja vapaaehtoiset auttoivat useita nuoria ja muutamia oli kuljetettu selviämään. Ennen puolta yötä Pyynikin alue alkoi kuitenkin tyhjentyä nuorista.

Lounais-Suomen poliisi Turusta kertoi illalla, että vesisade oli pitänyt nuorison ulkona juhlinnan hyvin kohtuullisena.

Ainoastaan kaikkein sitkeimmät juhlijat olivat poliisin mukaan Uittamon uimarannassa, joka on turkulaisnuorten perinteinen kokoontumispaikka.

Turun pelastuslaitokselta kerrottiin yöllä, että koulujen päättyminen ei juurikaan näkynyt heidän tehtävälistallaan.

Oluttölkkejä Esplanadin puistossa Helsingissä. Kuva: Janne Lindroos / Yle

Oulussa väkeä oli runsaasti liikkeellä, mutta myös siellä ilta sujui kohtuullisen rauhallisesti. Nuorisoa oli kerääntynyt muun muassa Kauppatorille ja Kiikelinrantaan.

– Viileä ilma ja navakka tuuli vaikuttivat varmasti juhlijoiden määrään, kertoi vanhempi konstaapeli Petri Puranen Oulun poliisista kolmelta aamuyöllä.

Puoleen yöhön mennessä poliisi oli kirjoittanut 12 sakkoa, jotka liittyivät lähinnä nuorison alkoholinkäyttöön.

Aiheesta aiemmin: