IL: Rinteen hallitus muuttamassa Nato-kirjausta

Uusi hallitusohjelma on määrä esitellä maanantaina.

puolustuspolitiikka
Suomen ja Naton liput Hybrid Challenge 2017 -seminaarissa Helsingissä 6. syyskuuta 2017.
Suomen ja Naton liput Hybrid Challenge 2017 -seminaarissa Helsingissä 6. syyskuuta 2017.Vesa Moilanen / Lehtikuva

Antti Rinteen (sd.) hallitus on muuttamassa Suomen Nato-kirjausta, kertoo Iltalehti (siirryt toiseen palveluun). Rinteen hallituksen kirjaus on lehden mukaan aavistuksen miedompi kuin Juha Sipilän (kesk.) hallituksen muotoilu neljä vuotta sitten.

Rinteen hallituksen uusi kanta Suomen Nato-jäsenyyteen on Iltalehden mukaan kirjoitettu hallitusohjelmaan seuraavasti: ”Suomen turvallisuus- ja puolustuspolitiikan perustaan kuuluu kansallisen liikkumatilan ja valintamahdollisuuksien ylläpitäminen. Tämä säilyttää mahdollisuuden hakea Nato-jäsenyyttä.”

Sipilän hallituksen muotoilu kuului: ”Suomi on sotilasliittoon kuulumaton maa, joka toteuttaa käytännönläheistä kumppanuutta Naton kanssa ja ylläpitää mahdollisuutta hakea Nato-jäsenyyttä."

Rinteen hallitus ei Iltalehden mukaan myöskään hyväksy Suomen valtioalueen käyttämistä vihamielisiin tarkoituksiin muita valtioita vastaan. Vastaavaa kirjausta ei ole Sipilän hallituksen ohjelmassa, Iltalehti kirjoittaa.

Rinteen hallituksen kirjauksessa sanotaan lehden mukaan myös, että "Ruotsin puolustusyhteistyön syventäminen antaa erityisiä mahdollisuuksia maittemme puolustuksen vahvistamiselle.”

Lue lisää:

Hallitusneuvottelujen verolinjaukset varmistumassa: Kotitalousvähennystä leikataan, bensa kallistuu 5 senttiä ja lapsilisiin pieni korotus

Iltalehti hallituksen vero-ohjelmasta: Tuloverojen kevennys jää 200 miljoonaan