12 ihmistä virastotalossa Virginiassa tappanut mies oli potkut saanut kaupungininsinööri

Mies ampui ympäriinsä järeällä käsiaseella.

Joukkoampuminen
Järkyttyneen näköisiä ihmisiä
Ihmisiä kokoontui lauantaina ammuskelun uhrien muistoksi järjestettyyn rukoushetkeen Virginia Beachissä.Caitlin Penna / EPA

Yhdysvalloissa Virginian osavaltion viranomaiset yrittävät selvittää, mikä sai 40-vuotiaan kaupungin työntekijän avaamaan perjantaina tulen virastotalossa Virginia Beachillä noin neljän tunnin ajomatkan päässä Washingtonista. Mies tappoi yhteensä 12 ihmistä ja haavoitti useita muita.

Mies tuli virastotalolle järeän puoliautomaattisen 45:n kaliiperin pistoolin kanssa. Hän oli kiinnittänyt aseeseen äänenvaimentimen ja käytti erikoislippaita, joihin mahtuu normaalia enemmän luoteja.

Rakennuksesta löydettiin tiettävästi muitakin aseita, mutta toistaiseksi ei tiedetä, käyttikö ampuja myös niitä.

Tunkeuduttuaan rakennukseen mies alkoi tulittaa ihmisiä umpimähkään. Hän ampui kymmeniä laukauksia ja tappoi ihmisiä eri kerroksissa. Ampuja haavoittui lopulta vakavasti poliisien kanssa käymässään pitkässä tulitaistelussa.

Hänelle yritettiin antaa ensiapua paikan päällä, mutta hän kuoli.

Yksi poliisi haavoittui tulitaistelussa ja säilyi hengissä ilmeisesti ainoastaan luotiliivinsä ansiosta. Poliisipäällikkö James Cervera kuvaili ampujan ja hälytykseen vastanneen neljän poliisin välistä tulitusta sotatantereeksi.

Kaikki uhrit yhtä lukuun ottamatta olivat kaupungin työntekijöitä.

Poliisipäällikkö James Cervera.
Poliisipäällikkö James Cervera kuvaili ampujan ja poliisien välistä tulitusta sotatantereeksi.Caitlin Penna / EPA

Ampuja oli saanut potkut

Uhrien muistoksi järjestetyssä kynttiläkulkueessa puhunut Virginian kuvernööri Ralph Northam ei kyennyt ymmärtämään veritekoja.

– Miksi näitä murhenäytelmiä tapahtuu? Minulla ei ole siihen vastausta, mutta Jumala tietää, ja Jumala hallitsee täällä, kuvernööri sanoi.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump soitti perjantaina Northamille ja esitti surunvalittelunsa.

New York Timesin mukaan (siirryt toiseen palveluun) epäilty ampuja oli työskennellyt 15 vuotta insinöörinä kaupungin vesi- ja viemärihuollossa, mutta oli saanut hiljattain potkut. Liikennerikkomuksia lukuun ottamatta hänellä ei ollut rikosrekisteriä.

Mies on alustavien tietojen mukaan hankkinut aseensa laillisesti. Hänen kotiinsa tehdyssä ratsiassa löydettiin vielä lisää aseita.

– Kuulin, miten hän kuljeskeli ympäriinsä öisin. Hän saattoi tiputella tavaroita aamukahdelta. Ihmettelimme kämppäkaverini kanssa, mitä hän oikein puuhaa. Hän ei juuri puhunut mitään, vaan pysytteli aina omissa oloissaan, sanoi epäillyn ampujan yläkerrassa asuva Cassetty Howerin.

Lähteet: AFP