Kymmenen sotilasta kuollut Israelin ilmaiskussa Syyriaan

Israel sanoo, että kyseessä oli vastaisku Syyriasta ammutuille raketeille.

Syyria
Israelilaisia sotilaita ja sota-ajoneuvoja Golanin kukkuloilla.
Golanin kukkuloilla ja ylängöllä on levotonta.AOP

Kymmenen sotilasta on kuollut Israelin ilmaiskuissa Syyriaan lähellä Damaskosta, kertoo uutistoimisto AFP. Kolme heistä oli syyrialaisia sotilaita ja seitsemän ulkomaalaisia taistelijoita. Ulkomaalaisten taistelijoiden kansallisuudesta ei ole tietoa.

Israelin armeija vahvisti, että se oli iskenyt syyrialaiseen sotilastukikohtaan vastauksena raketeille, joita oli ammuttu Syyrian puolelta Golanin kukkuloille.

– Me emme hyväksy alueemme tulittamista ja vastaamme kaikenlaiseen aggressioon meitä kohtaan, Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Viimeksi Israel kertoi iskeneensä Syyriaan maanantaina. Aiemmin on ollut harvinaista, että Israel myöntää iskeneensä maahan. Viime aikoina se on kuitenkin kertonut iskuistaan iranilaisiin kohteisiin Syyriassa.

Israelin kerrotaan tehneen viime vuosina satoja iskuja Syyriaan. Iskut on suunnattu Iranin sekä libanonilaisten shiiamuslimien järjestön Hizbollahin kohteisiin. Nämä molemmat tukevat Syyrian presidenttiä Bashar al-Assadia.

Päivitetty uhriluku kello 11.39.