Yle Areenan palvelut laajenevat EU-alueella – nyt myös audioiden kuuntelu mahdollistuu

Videotallenteet avautuivat kaikille Yle Tunnuksen luoneille jo joulukuussa. Sisältöihin pääsee mobiililaitteilla.

Yle Areena
Nuori poika katselee tablettia rannalla.
Myös lomalla voi käyttää monipuolisesti Yle Areenan sisältöjä, jos matka suuntautuu EU-alueelle.AOP

Yle Areenan sisältöjen käyttö helpottuu entisestään EU-maissa. Sisältöjä voi seurata kirjautumalla Yle Tunnuksen kautta.

EU-alueella on ollut mahdollista seurata kaikkia videosisältöjä Areena-sovellusten kautta viime joulukuusta lähtien, jolloin Yle toteutti EU:n siirrettävyysasetuksen (siirryt toiseen palveluun). Nyt tarjonta laajenee, kun myös audiot ovat käytettävissä mobiilisovelluksissa.

– Nyt kaikki Ylen sisällöt kulkevat suomalaisten mukana, myös matkoilla. Kovassa kasvussa olevien audioiden kuuntelukin on mahdollista EU-alueella, julkaisujohtaja Ismo Silvo sanoo.

Sisällöt toimivat mobiililaitteilla Areenan iOS- (siirryt toiseen palveluun) ja Android-sovellusten (siirryt toiseen palveluun) uusimmissa versioissa, jotka ovat maksuttomasti ladattavissa valmistajien sovelluskaupoista.

Grafiikka kertoo, kuinka Yle Areenan käytettävät sisällöt EU-alueella laajentuvat.
Yle

Kaikkien Areenan ohjelmien käyttö selaimella vapautuu EU-alueella matkustavien suomalaisten käyttöön arviolta vuoden 2019 loppuun mennessä.

Yle Areenan sisältöjä voi edelleen käyttää myös ilman kirjautumista. Areenan audio- ja videosisällöistä yli 80 % on vapaasti käytettävissä kaikkialla maailmassa.

Kuinka vahva kirjautuminen tehdään?

Jotta Areena voi tarjota sisältöä EU-alueella, on käyttäjän kirjauduttava palveluun Yle Tunnuksella ja vahvistettava asuinpaikaksi Suomi. Tieto kotikunnasta haetaan Väestörekisterikeskukselta Suomi.fi-palvelun kautta (siirryt toiseen palveluun) joko pankkitunnusten, mobiilivarmenteen tai sähköisen henkilökortin avulla.

Yle ei tallenna käyttäjän kotikuntaa, henkilöturvatunnusta tai muita tietoa. Kotipaikan tarkastaminen on tehtävä Tunnuksessa vain kerran.

Yle Tunnus on Ylen oma ilmainen ja turvallinen tapa kirjautua Ylen palveluihin.

Aiheesta aiemmin:

Hyviä uutisia matkailijoille: Yle Areenaa voi katsoa nyt koko EU-alueella