Puolustusvoimien lippujuhla myllää Rovaniemen keskustan liikenteen – vaikuttaa myös bussiliikenteeseen

Suljettuna on yli kymmenen katuosuutta keskustan alueella. Autoilua alueella pyydetään välttämään paraatipäivän aikana.

Rovaniemi
Lapin Ilmatorjuntarykmentti
Lippujuhlan päivän paraatia seurattiin Rovaniemen Jätkänkynttilän sillalla viimeksi kahdeksan vuotta sitten vuonna 2011.YLE / Vesa Vaarama

Puolustusvoiman lippujuhlan päivän paraati tuo useita liikennerajoituksia (siirryt toiseen palveluun)varsinkin Rovaniemen keskustaan tiistaina. Jätkänkynttilän silta suljetaan ajoneuvoliikenteeltä kello 8.15 ja avataan taas 15.30

Ohimarssin aikana myös Pohjanpuistikko Harrikadulta Kajaanintielle suljetaan liikenteeltä aina kello 15.30 asti. Ohimarssi Jätkänkynttilän sillalta alkaa kello 13.15.

Lisäksi kulkemista rajoitetaan kymmenellä muulla keskustan ja sen lähialueen katuosuudella. Liikenteeltä suljetut tienpätkät ovat pääosin Vanhan torin ja keskuskentän lähellä.

Vanhalla torilla esitellään muun muassa Puolustusvoimien kalustoa 10–17. Keskuskenttä taas on paraatikatselmuksen tapahtumapaikka kello 12.

Joukkojen ja osastojen siirtyminen Someroharjun suunnalta keskustaan aiheuttavat omat järjestelynsä muun muassa nelostielle. Rajoituksia on kello 10.45–11.50 ja kello 12.30–13.45.

Rovaniemen kartta
Ilkka Kemppinen / Yle

Autoilua vältettävä, droonilla ei saa kuvata

Sotilaspoliisit ohjaavat liikennettä keskustassa ja muilla rajoitusalueilla. Rovaniemen keskustassa kulkijoita pyydetään liikkumaan jalan, polkupyörällä tai julkisilla kulkuvälineillä. Parkkipaikkoja on rajoitetusti, sillä Puolustusvoimat on varannut niistä osan käyttöönsä. Pysäköintipaikaksi suositellaankin autohalleja.

Poikkeusjärjestelyjen vuoksi autoliikenteelle on järjestetty kiertoteitä. Jätkänkynttilän sijaan autoilijoille osoitetaan Kemijoen ylityspaikaksi Ounaskosken silta. Raskas liikenne taas ohjataan menemään Saarenkylän ja Valajaskosken kautta.

Droonien eli miehittämättömien kuvauskopterien käyttöä on rajoitettu niin, ettei niitä saa lennättää keskustan alueella tai Jätkänkynttilällä paraatipäivänä.

Bussipysäkeissä ja paikallisliikennereiteissä muutoksia

Puolustusvoimien lippujuhla aiheuttaa muutoksia paikallisliikenteen reitteihin kello 10–16. (siirryt toiseen palveluun) Muutoksia on linjoilla 1, 2, 4, 5, 8 ja 14. Bussit saattavat poikkeusten vuoksi kulkea myöhässä.

Muutoksia tulee myös linjojen lähtöpysäkkeihin. Ruokasenkadun pysäkit siirtyvät väliaikaisesti Ruokasenpuiston kohdalle sen sijaan, että bussit lähtisivät Lyseonpuiston lukion edestä. Tämä ei kuitenkaan koske linjaa 8.

Lisäksi rakennetaan tilapäinen pysäkki Lapinkävijäntiellä Revontuli-kauppakeskuksen kohdalle keskustan suuntaan. Pysäkeillä on tiedotteita poikkeusjärjestelyistä.

Voit seurata lippujuhlan päivän tapahtumia Ylen kanavilla ja Areenassa. Paraatikatselmus Rovaniemen keskuskentällä alkaa kello 12. Paraatin ohimarssi on vuorossa kello 13.15 alkaen Jätkänkynttilän sillalla. Tätä seuraa vielä Hornet-hävittäjän esityslento kello 14.