1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. hallitusohjelmat

Telakoille halutaan käyttöön rakennusalalta tuttu veronumerojärjestelmä – Meyer Turun telakka ei kommentoi linjausta

Tuoreessa hallitusohjelmassa esitetään veronumerokäytännön laajentamista rakennusalan ulkopuolelle.

Arctechin telakka Helsingissä. Kuva: Tiina Jutila / Yle

Telakoilla otetaan käyttöön rakennusalalla toimiva veronumero, linjataan tuoreessa hallitusohjelmassa (siirryt toiseen palveluun).

Veronumeron tarkoituksena on ehkäistä erityisesti harmaata taloutta ja siitä on saatu hyviä tuloksia rakennusalalla. Meyer Turun telakalta ei haluttu kommentoida Ylelle veronumeron käyttöönottamista.

Veronumero on tällä hetkellä pakollinen jokaisella, joka työskentelee rakennus- tai asennustyömaalla. Verottajan mukaan veronumeron käytöllä pyritään varmistamaan, että jokainen rakennustyömaalla työskentelevä on Verohallinnon rekisterissä ennen työnteon alkua ja näin verot maksetaan työntekijästä oikein.

Hallitus aikoo muutenkin lisätä harmaan talouden vastaisia toimia. Veronumeron käyttöönoton tarvetta ja edellytyksiä kartoitetaan myös muille riskialoille, kuten matkailu- ja ravintola-alalle.

Hallitusohjelma julkistettiin hetki sitten tiedotustilaisuudessa, jota Yle on seurannut suorana.

Lue lisää:

Hallitusohjelma on optimistinen. Siinä arvioidaan, että seitsemän päivän hoitotakuu voitaisiin saavuttaa jo 1000 lääkärillä.

Hallitusohjelma: Kansallisteatteri ja Kansallismuseo voittajia – kulttuuriministerin salkku keskustalle

Oodi Pekka Haavisto Juha Sipilä Antti Rinne Li Andersson Anna-Maja Henriksson
Antti Rinteen kertoo tulevan hallituksensa ohjelmasta.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.