Hyppää sisältöön

Savonlinnalle oma tukipaketti Rinteen hallitukselta – "Olen erittäin tyytyväinen hallitusohjelmaan"

Tukipaketti on osa hallituksen ensimmäistä lisätalousarviota, joka valmistuu kesäkuun aikana.

Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine on tyytyväinen hallitusohjelmaan. Arkistokuva. Kuva: Sanni Harmanen / Yle

Antti Rinteen (sd.) hallituksen hallitusohjelmaan tulee erillinen tukipaketti Savonlinnan kaupungille. Hallituspuolueiden puheenjohtajat julkistivat hallitusohjelman tänään Helsingissä.

Rinteen mukaan tukipaketti on osa hallituksen ensimmäistä lisätalousarviota, joka valmistuu kesäkuun aikana. Tukipaketin tarkemmasta sisällöstä ei ole vielä tietoa.

Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine on tyytyväinen hallitusneuvotteluiden antiin.

– On hyvä asia, että edellisen hallituksen aikana tehty opettajankoulutuslaitoksen siirto ja sen kielteinen aluekehitysvaikutus on tunnistettu. Tuleva hallitus on valmis tekemään korjaavia toimenpiteitä ja olen erittäin tyytyväinen hallitusohjelmaan Savonlinnan näkökulmasta.

Laine pitää korkeakoulujen aloituspaikkojen lisäämistä tärkeänä Savonlinnan elinvoiman kannalta.

– Olemme esittäneet keskeisimpänä toimenpiteenä 180 aloituspaikan lisäämistä Savonlinnaan yhteistyössä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun kanssa. Lisäksi esitimme lastentarhanopettajankoulutuksen palauttamista Savonlinnaan. Hakijamäärä romahti Itä-Suomen yliopiston siirrettyä koulutuksen Joensuuhun, eli koulutus ei ole Joensuussa vetovoimaista.

Toiveissa keskussairaalan turvaaminen

Laine toivoo aloituspaikkojen lisäksi hallitukselta esimerkiksi Parikkalan rajanylityspaikan kansainvälistämistä.

Myös Savonlinnan keskussairaalan aseman turvaaminen ympärivuorokautisella kirurgian päivystyksellä on kaupungin toiveissa. Hallitusohjelmaan on kirjattu, että nykyisten keskussairaaloiden päivystystoiminta ja osaajien riittävyys halutaan varmistaa.

– Terveydenhuoltolakiin pitäisi lisätä kirjaus siitä, että kaikissa nykyisissä keskussairaaloissa olisi ympärivuorokautinen kirurgian päivystys. Tällä on alueen elinvoimaisuudelle valtava merkitys, samoin alueen väestön palveluiden saavutettavuudelle.

Laine kertoo kuitenkin ymmärtävänsä, ettei kaikkia kaupungin toiveita varmasti toteuteta. Kaupunginjohtaja pitää kuitenkin Savonlinnan neuvotteluasemaa hyvänä.

– Tärkeintä on, että hallitus on ymmärtänyt Savonlinnan haasteen aluekehityksessä ja on valmis tukemaan alueen elinvoimaa.

Lisää aiheesta:

.
.