Oulun merikylpylän rakennuslupahakemus jätetään elokuussa

Hankkeen emoyhtiö Töölö Urbanin toimitusjohtaja Raoul Grünsteinin mukaan kylpylän valmistusmisaikataulu täsmentyy syksyllä.

Oulu
Oulun torinrantaa suunniteltu merikylpylä.
Töölö Urban

Oulun merikylpylähanke Allas Sea Poolin rakennuslupahakemus aiotaan jättää sisään elokuussa. Hankkeen vaatimat maa- ja vesialueen 60-vuotiset vuokrasopimukset on määrä vahvistaa ensi viikon maanantaina.

Hankkeen emoyhtiö Töölö Urbanin toimitusjohtaja Raoul Grünsteinin mukaan kylpylän valmistusmisaikataulu täsmentyy syksyllä. Aiemmin Oulun Allas Sea Poolin oli määrä avautua ensi vuonna. Oulun yhdyskuntajohtaja Matti Matinheikki arvioi, että rakennuslupa saa lainvoiman syys-lokakuun vaihteessa. Matinheikin mukaan kaupunki ei aloita omia valmistelevia töitään ennen tätä. Grünstein on aikataulun suhteen optimistisempi ja uskoo että kylpylä avattaisiin vuoden 2020 aikana.

Oulun ohella Töölö Urban suunnittelee myös Turkuun vastaavaa kylpylää. Yhtiön tavoitteena on toteuttaa yhteensä kymmenen Allas-kylpylää Pohjoismaihin. Allas Sea Poolit tarjoavat kylpemistä, kuntouintia, saunomista, hyvinvointi- ja ravintolapalveluita sekä erilaisia tapahtumia.

Allas Sea Pool -hankkeen kustannukset kaupungille ovat 1,5 miljoonaa euroa. Yksityisen investoinnin suuruus on vajaa 7 miljoonaa euroa. Oulun Allas Sea Poolin kävijätavoite on 70 000 kävijää vuodessa.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Mitä sinä haluat tietää? Kysy, me selvitämme! (siirryt toiseen palveluun)