1. yle.fi
  2. Uutiset

Antti Rinteen hallitus lupaa jokaiselle jotakin: Ylen hakukone kertoo, mitkä lupaukset koskevat sinua

Hakukoneeseen on koottu hallitusohjelman konkreettisia kirjauksia.

hallitusohjelmat
Antti Rinne, Juha Sipilä, Li Andersson,  Anna-Maja Henriksson ja Pekka Haavisto ennen Oodin lehdistötilaisuutta Helsingissä.
Antti Rinne, Juha Sipilä, Li Andersson, Anna-Maja Henriksson ja Pekka Haavisto nousivat liukuportaita Oodi-kirjastossa Helsingissä ennen hallitusohjelman julkistamistilaisuutta maanantaina.Roni Rekomaa / Lehtikuva

Tulevan hallituksen ohjelma on julkaistu. Tässä jutussa voit selvittää, mitä se merkitsee sinun arjessasi. Valitse alta, mihin ryhmiin kuulut ja mihin rahasi kuluvat, ja saat tietää, mitä SDP:n Antti Rinteen hallitus sinulle lupaa.

Seuraava hallitus panee vireille lukuisia selvityksiä ja ohjelmia, mutta tähän on poimittu vain muutamat kansalaisen kannalta kiinnostavimmat.

Ilmasto ja energia-asiat ovat laveasti esillä hallitusohjelmassa, mutta arkea koskettavia toimenpiteitä on varsin vähän. Kaavailuja ja selvityksiä on sitäkin enemmän.

Selkeät ilmastotoimet liittyvät lähinnä polttoaineisiin. Esimerkiksi öljylämmitys pitäisi vaihtaa muuhun lämmitysmuotoon 2020-luvulla. Tähän tarjotaan kotitalouksille erityistä ohjelmaa, mutta mahdollisia kannustimia ei mainita.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Yle seurasi hallitusohjelman julkistuspäivää hetki hetkeltä: "Työllisyystavoite on mahdollinen mutta kova", sanoi Sixten Korkman – oppositio arvosteli rajusti

Analyysi: Antti Rinteen hallituksen riemun päivät haihtuvat nopeasti

Analyysi: Hallitusohjelma lupaa hoitoonpääsyn viikossa – voiko se olla totta?

Lue seuraavaksi