1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. hallitusohjelmat

Polttoaine- ja päihdeverot jakavat kainuulaisten mielipiteitä

Ylen tekemässä katugallupissa käytiin läpi tuoretta hallitusohjelmaa.

Autoilun verotus on pohjoisen kannalta yksi eniten keskustelua herättäneitä aiheita uudessa hallitusohjelmassa. Kuva: Jarmo Nuotio / Yle

Kansalaisilta kysyttäessä mielipiteet uudesta hallitusohjelmasta jakautuivat muun muassa polttoaineveron korotuksen suhteen.

Olli-Pekka Siltalan elämään polttoainevero ei vaikuta. Hän tiedostaa, että jostakin säästöjä on hankittava, ja ilmastovaikutuksiin pitää puuttua.

– Lentomatkustaminen on varmasti tulevaisuudessa sellainen, josta veroja pitää kerryttää, Siltala kommentoi.

Mika Oksanen kertoo olevansa kyllästynyt ainaisiin tupakka- ja alkoholiverotuksen korotuksiin, jotka näkyvät hänen mukaansa eniten vähätuloisten arjessa.

Lisäksi hän kritisoi Suomen ottamaa asemaa ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa, johon myös polttoaineveron nostaminen liittyy.

– Minusta tuntuu, että eläkeläiset taitavat nyt olla onnellisimmassa asemassa, kun he saavat pikkasen ehkä lisää, Oksanen kertoo.

Marja Moilanen ymmärtää tupakkaveron korotuksen tupakoinnin epäterveellisyyden vuoksi.

– Bensaveron korotusta en ymmärrä, kun monet joutuvat autolla kulkemaan töihin. Työpaikka ei ole aina bussin tai junamatkan päässä, varsinkaan näin Pohjois-Suomessa, Moilanen kertoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!