1. yle.fi
  2. Uutiset

Keskustan Annika Saarikko: Olen käytettävissä ministeriksi, jos puolue niin päättää

Annika Saarikko on erittäin tyytyväinen tulevan hallituksen ministerisalkkujakoon.

Lyhyet
Annika Saarikko
Annika SaarikkoKimmo Brandt / AOP

Keskustan väistyvä perhe- ja peruspalveluministeri, kansanedustaja Annika Saarikko on omien sanojensa mukaan käytettävissä ministeriksi, jos puolue niin haluaa.

– Ei näitä nimiä kauheasti kannata spekuloida etukäteen. Ne on puolueen ratkaisuja. Olen sanonut että olen tarvittaessa käytettävissä, mutta toinen puoli asiassa on se, että toivottavasti syksyllä on edessä perheenlisäys ja sitä seuraavat perhevapaat, Saarikko kertoo.

Saarikko ei kuitenkaan suoraan tyrmää ministerintyön ja perhe-elämän yhdistämistä.

– Minulla on kokemusta ministeriyden ja perhe-elämän yhdistämisestä. Tunnistan, että se on mahdollista. En siis sulje ovia, mutta tässä kohtaa on tyylikkäämpää olla omalla nimellä arvioimatta mahdollisuuksia keskustan salkkujakoon.

Hallitusohjelmassa keskusta on saamassa viisi ministerisalkkua; valtiovarainministeri, tiede- ja kulttuuriministeri, elinkeinoministeri, puolustusministeri ja maa- ja metsätalousministeri.

– Ministerisalkkujen määrään ja jakoon olen erittäin tyytyväinen ja katsotaan nyt, mitä lähipäivinä puolue päättää.

Turun ja Helsingin välinen tunnin juna jäi epäselväksi

Varsinais-Suomen maakuntajohtaja Kari Häkämies kritisoi jo hallitusohjelmaa siitä, että siinä ei selkeästi kerrottu nopeiden junayhteyksien aikatauluista.

Epätietoisuus hankkeen nopean toteutuksen osalta jatkuu, koska hallitusohjelmassa ei mainittu nimeltä Turun ja Helsingin välistä junayhteyttä.

Annika Saarikko ymmärtää maakuntajohtajan pettymyksen.

–Varmasti meidän maakunnan tavoite olisi ollut konkreettinen rakennuspäätös ja Tunnin junan etusijalle asettaminen. Sanon reilusti, että tämä ei ollut poliittisesti helppo päätös. Kaikki puolueet eivät nostaneet Tunnin junaa niin merkittäväksi, kuin ehkä itse olisin toivonut, Saarikko muotoilee.

Lue lisää:

Jättimäiset ratahankkeet etenevät nyt, lupaa hallitus – Näin pääkaupunkiseudulla on reagoitu, Espoo harmissaan: "Olisi ollut mahdollisuuksia pidemmälle"

Analyysi: Antti Rinteen hallituksen riemun päivät haihtuvat nopeasti

Nouseeko uuteen hallitukseen yllätysnimiä? Tässä vahvoja vaihtoehtoja ministereiksi

Keskustan puheenjohtajapelistä vetäytynyt Annika Saarikko: "Perhevapaakeskustelu on syyllistävää, aina on joku armeija joka hyökkää"

Lue seuraavaksi