Hyppää sisältöön

Pekka Toverista kenraalimajuri ja Tuomas Tiilikaisesta lippueamiraali

Ylennykset astuvat voimaan tiistaina 4. kesäkuuta, jolloin vietetään puolustusvoimain lippujuhlan päivää.

Pekka Toveri ylennettiin kenraalimajuriksi 4. kesäkuuta 2019. Kuva: Puolustusvoimat

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on päättänyt puolustusministeri Jussi Niinistön (sin.) esittelystä uusista kenraali- ja amiraaliylennyksistä puolustusvoimissa.

Prikaatikenraali Pekka Toveri ylennetään kenraalimajuriksi ja kommodori Tuomas Tiilikainen lippueamiraaliksi.

Vuonna 1961 syntynyt kenraalimajuri Toveri on toiminut pääesikunnan tiedustelupäällikkönä toukokuusta 2019 lähtien. Aikaisemmin hän on palvellut muun muassa Suomen puolustusasiamiehenä Yhdysvalloissa, Kaartin jääkärirykmentin komentajana ja Panssariprikaatin komentajana. Prikaatikenraaliksi hänet ylennettiin vuonna 2013.

Tuomas Tiilikainen ylennettiin lippueamiraaliksi 4. kesäkuuta 2019. Kuva: Puolustusvoimat

Vuonna 1965 syntynyt lippueamiraali Tiilikainen on palvellut merivoimien esikuntapäällikkönä vuoden 2019 alusta lähtien. Sitä ennen hän on toiminut muun muassa Merisotakoulun johtajana, osastopäällikkönä Merivoimien esikunnassa ja Rannikkolaivaston komentajana. Kommodoriksi hänet ylennettiin vuonna 2016.

Puolustusvoimain lippujuhlan päivän paraati on tänä vuonna Rovaniemellä. Paraatikatselmuksen ja ohimarssin lisäksi ohjelmassa on kalustonäyttely ja Hornetin esityslento. Voit seurata tapahtumaa suorana Ylen kanavilta.

Lue lisää:

.
.