Keskisuomalainen: Ilmavoimat vähentää merkittävästi Lapinmajan käyttöä Lemmenjoella

Karjalan lennosto järjesti syksyllä 2017 Lemmenjoen Lapinmajalla vapaaehtoiseksi harjoitukseksi kutsutun sidosryhmätilaisuuden, jonka jälkipyykkiä pestään rikostutkinnassa ja oikeudessa.

Lemmenjoki
Lapinmajan varauskalenteri netissä.
Lemmenjoen Lapinmajaa hallinnoi Ilmavoimien Lapinmaja -säätiö, joka perii majan käytöstä tilavuokraa.lapinmaja.fi

Ilmavoimat vähentää merkittävästi kohutun Lapinmajan käyttöä Inarin Lemmenjoella, kertoo Keskisuomalainen (siirryt toiseen palveluun). Lehden mukaan muutos johtuu Pääesikunnan tuoreesta määräyksestä.

Puolustusvoimien yhteistoiminta- ja sidosryhmätilaisuudet järjestetään vastedes ensisijaisesti Puolustusvoimien omissa tai valtionhallinnon yhteisissä tiloissa, joista ei synny tilakustannuksia. Lemmenjoen Lapinmajaa hallinnoi Ilmavoimien Lapinmaja -säätiö, joka perii majan käytöstä tilavuokraa. (siirryt toiseen palveluun)

Kenraalimajuri Pasi Jokisen mukaan uusi linjaus on myös se, että vapaaehtoisten harjoitusten käyttö sidosryhmä- ja virkistystoimintaan kielletään yksiselitteisesti.

Karjalan lennosto järjesti syksyllä 2017 Lemmenjoen Lapinmajalla vapaaehtoiseksi harjoitukseksi kutsutun sidosryhmätilaisuuden, jonka jälkipyykkiä pestään rikostutkinnassa ja oikeudessa.

Selvityksen alla on muun muassa se, reagoiko Puolustusvoimien komentaja Jarmo Lindberg riittävän nopeasti ja kattavasti saatuaan tietää Lemmenjoen harjoituksen johtajan, eversti Markus Päiviön epäasiallisesta käytöksestä ja Ilmavoimien silloisen komentajan Sampo Eskelisen toimista tähän liittyen. Päiviön epäillyn epäasiallisen käytöksen on kerrottu liittyneen hänen alkoholinkäyttöönsä.

Keskisuomalaisen mukaan Pääesikunta antoi huhtikuussa määräyksen, jonka mukaan yhteistoiminta- ja sidosryhmätilaisuuksissa alkoholia voidaan tarjota enintään kolme ravintola-annosta ja pääsääntöisesti aterian yhteydessä.

Lue lisää:

Presidentti Niinistö Lemmenjoen-tapahtumista: "Yksi kulttuuri päättyi nyt" – Haastattelu katsottavissa Areenasta

Lemmenjoen kohuharjoituksen jälkipyykki päättyi oikeudessa – ex-komentaja Ylelle: "Ei ole kyse epäterveestä kulttuurista eikä hyvä veli -verkostosta"

Lemmenjoen kohuharjoituksen sekava jälkipyykki: Ilmavoimien ex-komentaja odotti ohjeita – pääesikunnassa ei tietoa rikosepäilyistä

Rivosta nimittelystä Lemmenjoen harjoituksissa syytetty ex-komentaja katuu puheitaan: "Myönnän, että näin on päässyt käymään"

Lemmenjoen kertausharjoituksia käsitellään nyt hovioikeudessa – Ex-komentajan ryöpytyksen kohteeksi joutuneet: Haukkui munattomaksi mieheksi ja tyhmäksi nahkapääksi