Kemin uimahallin iso remontti on lykkääntymässä – iso allas aiotaan saada käyttöön tänä vuonna

Tällä hetkellä uimahallin suojelumerkintä estää uuden hallin rakentamisen.

uimahallit
Kemin uimahallin katto on osittain avattu rakennetutkimuksia varten.
Kemin uimahallin iso allas on ollut pois käytöstä viime syksystä lähtien.Laura Valta / Yle

Kemin uimahallin iso allas aiotaan saada käyttöön tänä vuonna. Kaupunginhallitus päätti maanantaina esittää valtuustolle akuuttien korjausten tekemistä. Välttämättömimmät korjaukset maksavat 285 000 euroa ja korjaus kestää noin kolme kuukautta.

Akuutteihin toimiin sisältyvät katon pääkannatinpalkkien vahvistaminen, alakattoripustusten korjaaminen, naisten pesuhuoneen lattian vesieristäminen ja kellarin katon rakenteiden betonikorjaukset. Kaupunginvaltuusto päättää remontista maanantaina.

– Jos valtuusto hyväksyy esityksen, kilpailutus käynnistyy heti. Tavoitteena on, että halli olisi mahdollisimman vähän kiinni syksyllä. Mahdollisesti remontti voisi valmistua marraskuun pintaan, arvelee kaupunginjohtaja Tero Nissinen.

Estääkö suojelu uuden hallin rakentamisen?

Aiemmin on selvitetty uimahallin peruskorjausta, jonka hintalapuksi on saatu 11,1 miljoonaa euroa. Toisaalta kokonaan uuden hallin rakentaminen maksaisi vain noin 200 000 euroa enemmän, mutta hallin suojelumerkintä estää purkamisen.

Peruskorjauksesta tai uuden rakentamisesta päätetään museoviraston lausunnon jälkeen.

Hanke- ja rakennussuunnittelu kestävät puolestatoista kahteen vuoteen ja akuuteilla korjauksilla uimahalli saataisiin kokonaan käyttöön suunnittelun ajaksi.

Uimahallin vanhan osan katossa havaittiin sortumavaara viime syksynä.

Aiheesta lisää:

Kemissä uimahalli kiilaa korjauslistan kärkeen

Kemin uimahallin poikkeustilanne rasittaa uimaseurojen taloutta