Turkulainen huippukokki Erik Mansikka haluaa maailman tunnetuimpaan kokkikilpailuun

Mansikka kisaa kolmen muun suomalaiskokin kanssa paikasta Bocuse d’Or -kilpailuun.

Lyhyet
Suomen Bocuse d'Or -edustajapaikasta kaudelle 2020-2021 kilpailevat Mikko Kaukonen (kuva Santeri Stenvall), Kalle Tanner (kuva Oscar Granqvist) Erik Mansikka (kuva Antti Leino) ja Tommi Tuominen (kuva Lili Ermezei)
Suomen Bocuse d'Or -edustajapaikasta kaudelle 2020-2021 kilpailevat Mikko Kaukonen (kuva Santeri Stenvall), Kalle Tanner (kuva Oscar Granqvist) Erik Mansikka (kuva Antti Leino) ja Tommi Tuominen (kuva Lili Ermezei)Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö ELO

Turkulainen huippukokki Erik Mansikka kilpailee maailman tunnetuimman kokkikilpailun edustajapaikasta.

Ravintola Kaskiksen ja Kakolanruusun omistaja kilpailee kolmen muun kokin kanssa paikasta Bocuse d’Or -kilpailuun kaudelle 2020-2021. Mansikan lisäksi paikasta kilpailevat Mikko Kaukonen Food Camp Finlandista,freelance-yrittäjänä toimiva Kalle Tanner sekä Tommi Tuominen helsinkiläisestä ravintola Demosta. Asiasta kertoo Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö (siirryt toiseen palveluun) ELO.

Suomen viidestoista edustaja maailman vaativimpaan kokkikilpailuun Bocuse d’Oriin valitaan lokakuussa.

Bocuse d’Or -kilpailuihin valittu kokki sitoutuu harjoittelemaan Euroopan-karsintoja ja loppukilpailua varten täysipäiväisesti noin vuoden ajan.

Euroopan karsinnat pidetään kesäkuussa 2020 Tallinnassa ja loppukilpailut Ranskan Lyonissa tammikuussa 2021. Kilpailua on järjestetty vuodesta 1987 asti.