Vihreiden Ohisalosta sisäministeri, hurja kisa kolmannesta salkusta, SDP yllätti: Harakka työministeriksi – Yle seurasi hetki hetkeltä

Ympäristö- ja ilmastoministerin salkusta käytiin vihreissä illalla täpärä kisa, Mikkonen voitti Tynkkysen yhdellä äänellä.

hallitusneuvottelut
Vihreiden uudet ministerit, ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen, sisäministeri Maria Ohisalo ja ulkoministeri Pekka Haavisto vihreiden tiedotustilaisuudessa
Vihreiden uudet ministerit, ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen, sisäministeri Maria Ohisalo ja ulkoministeri Pekka Haavisto vihreiden tiedotustilaisuudessa. Kuvaa klikkaamalla voit katsoa videon SDP:n ja vihreiden ministerivalinnoista.

Pääministeripuolue SDP:n sekä vihreiden ministerit ovat nyt selvillä.

Vihreiden ulkoministeri on odotetusti väistyvä puheenjohtaja Pekka Haavisto.

Sisäministeriksi nousee tuleva puheenjohtaja, kansanedustaja Maria Ohisalo ja ympäristö- ja ilmastoministeriksi äänestyksen jälkeen kansanedustaja, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Krista Mikkonen äänin 29–28. Samaa ilmastoministerin salkkua tavoitteli myös varakansanedustaja Oras Tynkkynen.

Myös Mikkosen ja Ohisalon salkkujako oli hienoinen yllätys, sillä niiden oli ennakoitu menevän toisin päin.

Keskiviikkona keskusta ja vasemmistoliitto kertovat ministerinsä. Torstaina presidentti Sauli Niinistö nimittää uuden hallituksen.

Sdp:n yllätysnimenä Timo Harakka

Pääministeri Antti Rinteen hallituksen eurooppaministeriksi nousee Tytti Tuppurainen, liikenne- ja viestintäministeriksi Sanna Marin, työministeriksi Timo Harakka, kunta- ja omistajaohjausministeriksi Sirpa Paatero, perhe- ja peruspalveluministeriksi Krista Kiuru sekä kehitysministeriksi Ville Skinnari.

Timo Harakan salkku on painava, sillä Rinteen hallitus tavoittelee 75 prosentin työllisyyttä.

–Työllisyystavoitteen saavuttaminen ei ole kiinni yhdestä ministeristä, mutta tietenkin kannan siitä omalta osaltani vastuun. Se on haastava ja innostava tehtävä, Timo Harakka sanoi tiedotustilaisuudessa.

SDP ministerit
Jyrki Lyytikkä / Yle

Samalla SDP aikoo esittää EU-komissaariksi entistä puheenjohtajaansa ja valtiovarainministeriä Jutta Urpilaista.

– Olen kiitollinen tästä mahdollisuudesta edustaa Suomea ja olla rakentamassa eurooppalaista yhtenäisyyttä, Urpilainen totesi SDP:n tiedotustilaisuudessa eduskunnassa.

Seurasimme tähän juttuun hetki hetkeltä päivän valintoja.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.