1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kansallinen Kokoomus

Kokoomuksen puoluesihteeri vaihtuu – Janne Pesonen jättää tehtävän kesän jälkeen

Myös puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja vaihtuu.

Janne Pesonen aloittaa kokoomuksen Uudenmaan piirin toiminnanjohtajana syksyllä. Kuva: Jarno Kuusinen / AOP

Reilut kolme vuotta kokoomuksen puoluesihteerinä työskennellyt Janne Pesonen jättää tehtävänsä kesän jälkeen.

Kokoomuksen puoluevaltuusto valitsee puolueelle uuden puoluesihteerin elokuussa.

– Puoluesihteerikaudelle ajoittui kolmet vaalit, joista kaksissa kampanjoitiin kokoomus ykköseksi. Varsin tyytyväisenä voi siis tarkastella mennyttä, on ollut hienoja vuosia ja tulostakin on saatu tehtyä. Pian alkava oppositioaika vaatii hieman toisentyyppistä puoluesihteeriä, ja kun seuraaviin vaaleihin on reilusti aikaa, on ajankohta vaihdokselle nyt paras mahdollinen, Pesonen kertoo tiedotteessa.

Pesonen valittiin puoluesihteerin tehtävään helmikuussa 2016.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo esitti Pesoselle kiitoksensa kokoomuksen puoluehallituksen kokouksessa tiistaina Helsingissä.

– Janne Pesonen on tehnyt erinomaista työtä kokoomuksen järjestöjohdossa. Hän on ollut kentällä vahvasti läsnä ja vetänyt kolme kovaa vaalikampanjaa. Kiitämme Jannea lämpimästi, Orpo sanoi tiedotteen mukaan.

Orpon mukaan oppositioasema edellyttää kokoomukselta uudenlaista asemoitumista. Myös puoluesihteerin roolia puolueessa uudistetaan.

Pesonen aloittaa kokoomuksen Uudenmaan piirin toiminnanjohtajana syksyllä. Uudenmaan kokoomuksen nykyinen toiminnanjohtaja Jenny Nyman puolestaan siirtyy Helsingin piirin toiminnanjohtajaksi.

Myös kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja vaihtuu. Ryhmää kesästä 2016 alkaen johtanut Kalle Jokinen kertoi tänään tiistaina Verkkouutisille (siirryt toiseen palveluun), että ei ole enää käytettävissä tehtävään. Uusi puheenjohtajisto ryhmälle valitaan ensi viikolla.

Juttua on päivitetty klo 12.58. Lisätty tieto eduskuntaryhmän puheenjohtajan vaihtumisesta.