1. yle.fi
  2. Uutiset

Toimeentulotukea saavien perheiden määrässä kasvua – Turussa määrä hypähti toissa vuonna selvästi

Varsinais-Suomessa toimeentulotukea saavien perheiden määrä on merkittävästi kasvanut.

toimeentulotuki
Toimeentulotukihakemuksia.
Kuvituskuva.Yle

Toimeentulotukea saavien lapsiperheiden osuus on ollut viime vuosina kasvussa Varsinais-Suomessa.

Lounais-Suomen aluehallintoviraston Nuorten elinolokatsaus -julkaisu (siirryt toiseen palveluun)n (siirryt toiseen palveluun) mukaan tukea saavien lapsiperheiden osuus on kasvanut voimakkaasti vuodesta 2016 vuoteen 2017. Avi kuitenkin painottaa, että kuntakohtaisesti tarkasteltuna erot ovat hyvin suuria sekä kuntien että vertailuvuosien välillä.

Koko Lounais-Suomessa toimeentulotukea saaneiden lapsiperheiden osuus oli korkein Turussa, 14,9 prosenttia. Määrä kasvoi useilla prosenteilla vuodesta 2016. Vähiten toimeentulotukea saavia perheitä löytyi toissavuonna Maskusta ja Pyhärannasta.

Lounais-Suomen AVI:n alueella oli toissa vuonna yhteensä 2806 toimeentulotukea saavaa perhettä.

Toimeentulotukea myöntää Kela. Perustoimeentulotukea voi Kelan mukaan saada henkilö tai perhe, jonka tulot ja varat eivät riitä välttämättömiin jokapäiväisiin menoihin. Lisäksi täydentävä ja ehkäisevä toimeentulotuki kuuluvat kuntien vastuulle.

Lue lisää:

THL:n raportti paljastaa: Työttömien perusturvan taso on heikentynyt tällä hallituskaudella – Taloutta paikataan entistä useammin toimeentulotuella

Selviätkö vuoden tukiviidakossa? Ylen perusturvapeli luo silmäyksen pienituloisen stressaavaan arkeen

Kela: Perustoimeentulotuen käytössä suuria eroja kuntien ja alueiden välillä

Onko mielessäsi kysymys tai uutisaihe, johon toivoisit meidän tarttuvan? Kysy, me selvitämme! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi