Kouvola aikoo vähentää eniten opetuksesta ja kasvatuksesta – tavoitteena miljoonien säästöt

Säästäminen jatkuu vielä ensi vuoden jälkeenkin

Kouvola
Koululuokka.
Kouvolassa meneillään olevissa yt-neuvotteluissa on ollut tavoitteena 35 henkilötyövuoden vähennys opetuksesta ja kasvatuksesta.Carmela Walder / Yle

Kouvolan kaupungin ensi vuoden henkilöstövähennysten tarve on hahmottunut.

Vähennykset koskisivat kaikkia toimialoja (siirryt toiseen palveluun), mutta erityisesti kasvatuksen ja opetuksen sekä asumisen ja ympäristön toimialoja. Molemmissa vähennystavoite on 35 henkilötyövuotta.

Kasvatus ja opetus tarkoittavat muun muassa päiväkoteja, peruskouluja sekä ammatillista opetusta ja lukioita.

Asumisen ja ympäristön vastuulla ovat puolestaan muun muassa kaupunkisuunnittelu, rakennusvalvonta sekä maaseutupalvelut.

Kaupungin hallinnosta ja taloudesta huolehtivassa konsernipalveluissa vähennystavoite on 15 henkilötyövuotta, kuten liikunta- ja kulttuuripalveluissakin.

Yt-neuvottelut loppusuoralla

Kouvolan kaupunki on tiedottanut vähennystavoitteista henkilöstölleen kuukausitttain ilmestyvässä henkilöstötiedotteessa. Vähennyksillä tavoitellaan 4 miljoonan euron säästöä ensi vuoden loppuun mennessä.

Lisäksi kaupunki tavoittelee vuoden 2021 loppuun mennessä vielä 60 henkilötyövuoden lisäsäästöä. Tällöin henkilöstön kustannuksista säästettäisiin yhteensä 6,5 miljoonaa euroa.

Kaupunki järjestää henkilöstölleen keskustelu- ja tiedotustilaisuuden yt-neuvotteluista tämän viikon torstaina.

Perjantaina neuvotteluiden alkamisesta tulee kuluneeksi kuusi viikkoa. Alunperin yt-neuvottelujen kerrottiin kestävän vähintään kuusi viikkoa.

Vaikeaa taloustilannetta elävä Kouvola hakee säästökeinoja laajalla rintamalla (siirryt toiseen palveluun). Viime vuonna 26 miljoonan euron miinusmerkkisen tuloksen tehnyt kaupunki hakee tasapainoa talouteensa myös tutkimalla mahdollisuuksia karsia palveluja.

Syksyyn mennessä kriittisen tarkasteluun joutuvat muun muassa lukioiden sekä kulttuuri- ja liikuntapalveluiden määrä.

5.6. klo 14.03: Uutista muokattu. Uutisessa oli alunperin linkki Kouvolan kaupungin henkilöstötiedotteeseen. Linkki poistettiin uutisesta, koska kaupunki poisti tiedotteensa julkisesta verkosta.