Uutissuomalainen: Antti Kaikkosesta valtiovarainministeri, Katri Kulmunille elinkeinoministerin salkku

Antti Kaikkonen ei ole vahvistanut Uutissuomalaisen tietoa. Kulmunista Lappi saisi kaipaamansa ministerin.

hallitusneuvottelut
Kansanedustaja Katri Kulmuni.
Katri KulmuniLaura Railamaa / Yle

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen on nousemassa valtiovarainministeriksi, kertoo Uutissuomalainen tietoihinsa viitaten.

Kaikkonen ei itse vahvistanut tätä tietoa, vaan totesi, että ministerivalinnat tehdään keskiviikkona eduskuntaryhmän ja puoluehallituksen yhteiskokouksessa.

– Puheenjohtaja Juha Sipilä tekee ehdotuksen yhteiskokoukselle ja yhteiskokous päättää ministerien valinnasta, Kaikkonen selvitti STT:lle.

Uutissuomalainen kertoo keskustan olevan luopumassa ajatuksesta, että valtiovarainministeri vaihtuisi syksyn puoluekokouksen jälkeen riippuen siitä, kuka valitaan puolueen puheenjohtajaksi. Kaikkonen ei ole vielä kertonut, pyrkiikö puheenjohtajan paikalle.

Keskusta on saamassa uuteen hallitukseen viisi ministeriä.

Uutissuomalainen kertoo, että elinkeinoministeriksi olisi nousemassa Katri Kulmuni ja tiede- ja kulttuuriministerin salkun ottaisi Annika Saarikko. Puolustusministerin salkku olisi menossa Mikko Savolalle ja maa- ja metsätalousministerin paikasta kilvoittelevat Jari Leppä, Hannakaisa Heikkinen ja Anne Kalmari.

Keskiviikkona koolla on ensin keskustan puoluevaltuusto, joka päättää siitä, onko keskusta mukana hallituksessa vai ei. Valtuuston ei odoteta hylkäävän hallitusyhteistyötä, sillä keskusta sai hallitusohjelmaan läpi kaikki kymmenen kynnyskysymystään.

Vaikka Sipilä on syksyllä jättämässä puoluejohdon eikä ole käytettävissä ministerin tehtävään uudessa hallituksessa, hoidetaan henkilövalinnat edelleen hänen nuottiensa mukaan, Kaikkonen sanoi.

- Avainasemassa on puheenjohtaja Sipilä. Hän hoiti hallitusneuvottelut erittäin hyvällä työmoraalilla ja aikoo muutenkin hoitaa tehtävänsä loppuun saakka hyvin. Eiköhän saada tämä ministerivalinta hänen johdollaan hyvin hoidettua, Kaikkonen ennakoi.

Korjaus 5.6.2019 kello 7.40: Jutun alaotsikosta on poistettu väite, jonka mukaan hallituksessa ei olisi ollut lappilaista ministeriä 12 vuoteen.