Perussuomalaisten Halla-ahon määrä kertoa jatkoaikeistaan tänään

Halla-aho on toiminut puolueen puheenjohtajana repivästä kesän 2017 puoluekokouksesta alkaen.

Jussi Halla-aho
Jussi Halla-aho
Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho eurovaalien vaalivalvojaisissa.Marja Väänänen / Yle

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon on määrä kertoa tänään jatkosuunnitelmistaan. Halla-aho ilmoitti viikonloppuna Twitterissä, että hän paljastaa jatkoaikeensa somekanavilla.

Perussuomalaisten puoluekokous järjestetään 26.-30. kesäkuuta Tampereella.

Halla-aho nousi puolueen puheenjohtajaksi kesäkuun 2017 puoluekokouksessa. Hän voitti puheenjohtajavaalissa Sampo Terhon, jota pidettiin pitkäaikaisen puheenjohtajan Timo Soinin linjan jatkajana.

Äänestystuloksen seurauksena puolue hajosi kahtia. Soini ja 19 muuta kansanedustajaa, perussuomalaisten silloiset ministerit mukaan lukien, perustivat uuden ryhmän, josta syntyi sittemmin Sininen tulevaisuus -puolue.

Uuden puolueen kannatus on jäänyt vähäiseksi. Eduskuntavaaleissa se jäi ilman ainoatakaan kansanedustajan paikkaa. Perussuomalaiset sen sijaan nousi eduskuntavaaleissa maan toiseksi suurimmaksi puolueeksi ja sai eduskuntaan 39 kansanedustajaa. Puolue jäi vain yhden paikan päähän vaalien ykkösestä SDP:stä.

Aiheesta lisää:

SDP voitti perussuomalaiset hiuksenhienolla erolla – suurimman puolueen asema on nyt heikompi kuin koskaan itsenäisyyden aikana

Perussuomalaiset nuoret aloittivat jo "sinisten myyrien" jahtaamisen – Halla-aholle kannattajakorttien syynäys tuli puun takaa