Pohjois-Karjalasta ministeri myös uuteen hallitukseen

Joensuulaisesta vihreiden kansanedustajasta Krista Mikkosesta tulee ympäristö- ja ilmastoministeri uuteen hallitukseen.

Lyhyet

Pohjois-Karjala saa ministerin myös uuteen hallitukseen.

Vihreiden eduskuntaryhmä ja puoluevaltuusto äänesti myöhään tiistai-iltana uudesta ympäristö- ja ilmastoministeristä. Yhden äänen erolla, äänin 29-28, joensuulainen Krista Mikkonen peittosi eduskunnasta pudonneen Oras Tynkkysen.

46-vuotias Mikkonen on toisen kauden kansanedustaja ja koulutukseltaan biologi. Hän on johtanut vihreiden eduskuntaryhmää vuodesta 2016 ja toiminut puolueen varapuheenjohtajana. Mikkonen on myös kaupunginvaltuutettu Joensuussa.

– Hyvältä tuntuu ennen kaikkea siksi, että hallitusohjelmaan on kirjattu todella tiukat tavoitteet ilmastonmuutoksen torjumisesta. Se ei ole vain ympäristöministerin tehtävä, vaan koko hallitus joutuu yhdessä tekemään työtä, että kunnianhimoinen hiilineutraalius saavutetaan vuonna 2035, Mikkonen totesi valintansa jälkeen.

Pohjois-Karjalasta on ollut aiemminkin vihreä ministeri, kun polvijärveläinen, tuolloin puolueen puheenjohtaja Tarja Cronberg toimi työministerinä Matti Vanhasen hallituksessa vuosina 2007-2009.

Edellisessä eli Juha Sipilän hallituksessa oli myös pohjoiskarjalainen ministeri, kun keskustalainen Anu Vehviläinen Joensuusta toimi kunta- ja uudistusministerinä.