Kesä tuo katutyöt Rovaniemelle – osa Jäämerentiestä ja Kansankadusta kiinni

Jäämerentiellä parannetaan vesihuoltoa ja kaistajärjestelyjä, Kansankadulla kaukolämpöverkostoa.

Rovaniemi
Katutyöt, Oulu, liikenne
Kuvituskuva.Marko Väänänen / Yle

RovaniemiOsa Jäämerentiestä suljetaan ensi viikolla peruskorjauksen takia. Korjausta tehdään Kajaanintieltä Lossitielle vievällä osuudella. Ajoneuvoliikenne pääsee kulkemaan tieosuudella seuraavan kerran marraskuussa.

Kuusamontien ja Kajaanintien välinen liikenne ohjataan siihen asti kulkemaan Nelostien kautta ja Koskenkylän suunnasta tuleva liikenne Suutarinkorvan sillan kautta Kuusamontielle ja edelleen Nelostielle.

Kuvassa näkyy alue, jolla Jäämerentietä korjataan kesällä 2019.
Jäämerentien peruskorjausta tehdään Kajaanintieltä Lossitielle vievällä osuudella. Rovaniemen kaupunki

Kevyen liikenteen läpikulku mahdollistetaan koko urakan ajan mahdollisin kiertojärjestelyin.

Peruskorjauksessa parannetaan vesihuoltoa, kaistajärjestelyjä sekä Jäämerentien ja Kajaanintien liittymän toimivuutta ruuhka-aikoina.

Myös Kansankatu kiinni

Kaukolämpöverkoston parannustyöt muuttavat liikennejärjestelyjä myös Rovaniemen ydinkeskustassa. Verkostoa parannetaan Kansankadulla Hallituskadun ja Ruokasenkadun välisellä alueella keskiviikosta alkaen.

Kuvassa näkyy alue, jolla Kansankatua remontoidaan kesällä 2019.
Kaukolämpöverkostoa parannetaan Kansankadulla Hallituskadun ja Ruokasenkadun välisellä alueella keskiviikosta alkaen. Rovaniemen kaupunki

Siitä johtuen Kansankatu muuttuu yksisuuntaiseksi Ukkoherrantieltä Hallituskadun suuntaan. Urheilukadun ja Hallituskadun väli säilyy kuitenkin kaksisuuntaisena poikkeavin kaistajärjestelyin. Rakentamisen edetessä Kansankatu suljetaan Ukkoherrantien ja Ruokasenkadun väliltä.

Työt valmistuvat 9. elokuuta mennessä.

Juttua korjattu 6.6.2019 kello 9:00 Jäämerentietä ei suljettu vielä keskiviikkona 5.6.2019 kuten Rovaniemen kaupunki aiemmin tiedotti.