PAMin uusi puheenjohtaja on Annika Rönni-Sällinen: Nyt katsotaan keinoja työllisyystilanteen parantamiseksi

Väistynyt puheenjohtaja Ann Selin johti liittoa vuodesta 2002.

politiikka
Annika Rönni-Sällinen
Annika Rönni-SällinenJyrki Ojala / Yle

Palvelualojen ammattiliiton PAMin puheenjohtajaksi on valittu SAK:n työehdot-osaston johtaja Annika Rönni-Sällinen. Rönni-Sällinen on toiminut ay-liikkeessä eri tehtävissä yli 20 vuoden ajan.

Tuoreen puheenjohtajan mukaan seuraavina viikkoina katsotaan, mitä keinoja olisi työllisyystilanteen parantamiseksi. Tuleva pääministeri Antti Rinne (sd.) on kutsunut työmarkkinaosapuolet saman pöydän ääreen keksimään työllisyyttä vauhdittavia keinoja.

– Lähdemme neuvotteluihin mukaan, mutta yksittäisiin keinoihin en ota vielä tässä vaiheessa kantaa, Rönni-Sällinen sanoo.

Hän pitää hallituksen kutsua työmarkkinaosapuolille hyvänä asiana varsinkin, kun takana ei ole valmiiksi pedattua esityslistaa.

– Olemme huutaneet kolmikannan perään viimeiset neljä vuotta, joten siinä mielessä tämä on hyvä juttu.

PAMin väistynyt puheenjohtaja Ann Selin johti liittoa vuodesta 2002. Selin on työskennellyt ammattiyhdistystoiminnassa yli 40 vuoden ajan ja PAMissa koko 2000-luvun.

Puheenjohtaja valittiin PAMin liittokokouksessa Helsingissä. Puheenjohtajuutta tavoitteli kaikkiaan kuusi ihmistä. PAM on palvelualoilla työskentelevien ammattiliitto, joka kuuluu SAK:n alaisuuteen. Liitolla on noin 220 000 jäsentä.

Lue lisää:

Hallitus panee järjestöt nostamaan työllisyyttä: Aikataulu "erittäin kunnianhimoinen"

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus