KKO ei myöntänyt valituslupaa Helsingin yliajajalle – mies tuomittiin hovissa syyntakeettomana tehdystä murhasta

Yliajaja määrättiin pakkohoitoon.

korkein oikeus
Poliisi suorittaa teknistä tutkintaa onnettumuuspaikalla, jossa yksi kuoli ja muutamia loukkaantui yliajossa Helsingin keskustassa Lönnrotinkadun ja Annankadun risteyksessä perjantai-iltana 28. heinäkuuta 2017.
Poliisi suorittaa teknistä tutkintaa onnettumuuspaikalla, jossa yksi kuoli ja muutamia loukkaantui yliajossa Helsingin keskustassa Lönnrotinkadun ja Annankadun risteyksessä perjantai-iltana 28. heinäkuuta 2017. Roni Rekomaa / Lehtikuva

Korkein oikeus (KKO) ei myöntänyt valituslupaa Helsingin yliajajalle. Viisikymppinen mies törmäsi kuuteen ihmiseen Helsingin Lönnrotinkadulla heinäkuussa 2017. Yksi nainen kuoli, ja muut uhrit saivat vammoja.

Helsingin hovioikeus tuomitsi miehen syyntakeettomana tehdyistä murhasta, viidestä tapon yrityksestä ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Hovioikeus arvioi tekoa tiukemmin kuin käräjäoikeus, joka oli tuominnut miehen murhan sijaan taposta.

Mies oli jo käräjäoikeudessa määrätty pakkohoitoon, ja hovioikeus piti päätöksen voimassa. Mielentilatutkimuksen mukaan miehen todellisuudentaju oli vääristynyt. Hän oli ollut pakkohoidossa aiemminkin.