Posti sulkee 18 myymälää – Rovaniemen keskustan myymälä lopetetaan

Sen sijaan Napapiirillä Joulupukin postitoimisto jatkaa toimintaansa ainoana Lapissa.

postin toiminta
Helsingin Pasilan postikeskus.
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Posti karsii palvelupisteverkostoaan. Posti sulkee vaiheittain 18 omaa myymäläänsä, ja palvelua siirretään entistä enemmän palvelupisteisiin ja pakettiautomaatteihin. Yksi suljettavista myymälöistä on Rovaniemen keskustassa.

Henkilöstön vähentämistarve pieneni YT-neuvotteluissa. Niiden aluksi Posti tiedotti 124 henkilön vähennystarpeesta, mutta neuvotteluissa päädyttiin enintään 106 henkilöön.

Lapista vähennetään kuusi työntekijää, neljä asiakaspalvelijaa Rovaniemen myymälästä ja kaksi henkilöä esimiestehtävistä.

Posti aloitti huhtikuussa yhtä aikaa kahdet YT-neuvottelut. Myymäläverkon karsimiseen liittyvien neuvottelujen lisäksi niitä käytiin postipalveluiden hallinnon ja esimiestehtävien työpaikoista. Sieltä Posti vähentää 94 työtehtävää.

Nettikaupasta huolimatta postin määrä vähenee

Neuvotteluiden ja säästöjen syynä on Postin mukaan postimäärän raju vähentyminen. Posti pyrkii alentamaan kustannuksia vähintään 150 miljoonaa euroa seuraavan kolmen vuoden aikana.

Muutokset tapahtuvat vaiheittain maaliskuuhun 2021 mennessä. Jatkossa postipalveluita ylläpitää postin paikallinen yhteistyökumppani, jolla on Postin mukaan täysin samanlainen palveluvalikoima kuin Postin omissa myymälöissä.

Postille jää kuusi omaa myymälää. Pääkaupunkiseudulla on neljä myymälää,. Lisäksi myymälät jäävät Jyväskylään ja Rovaniemen Napapiirille.