Hellevaroituksia laajoille alueille – varaudu viime kesän tapaisiin 30 asteen lukemiin

Myös rajuista ukonilmoista, rankoista sateista ja kovista tuulenpuuskista on annettu varoituksia.

sää
 Ihmiset viettävät lämmintä kesäpäivää Esplanadin puistossa Helsingissä 4. kesäkuuta.
Ihmiset viettävät lämmintä kesäpäivää Esplanadin puistossa Helsingissä 4. kesäkuuta.Martti Kainulainen / Lehtikuva

Lähipäivinä lämpötila kohoaa ja kosteus lisääntyy koko maassa. Torstaina maan etelä- ja keskiosissa on pääosin aurinkoista ja lämpötila kipuaa jopa 30 asteen vaiheille.

– Tukalasta helteestä varoitetaan torstaina maan etelä- ja keskiosissa. Kainuuseen ja Pohjois-Pohjanmaalle on annettu varoitus rajusta ukonilmasta, kertoo Ylen meteorologi Anne Borgström.

Perjantaille hellevaroitus annetaan koko maahan, Lappia lukuun ottamatta ja rankoista sateista varoitetaan erityisesti läntisessä ja eteläisessä Suomessa.

Kolmen päivän sääkartat.
Yle Sää

Lauantaina hellevaroitukset ovat edelleen voimassa maan etelä- ja keskiosissa. Pohjois-Pohjanmaalla ja Lapissa, aivan pohjoisimmat osat poislukien, varoitetaan rajusta ukonilmasta. Etelämpänä varoitetaan rankoista sateista ja tuulenpuuskista.

– Metsäpalovaroitukset laajenevat sunnuntaina lähes koko eteläiseen Suomeen, Borgström sanoo.

Ilmatieteen laitos antaa hellevaroituksen, kun jollekin alueelle ennustetaan tukalaa hellettä.

Koko loppuviikon yötkin ovat lämpimiä, vaikka aivan trooppiseksi yöksi (siirryt toiseen palveluun) luokitellun 20 asteen yölämpötiloja tuskin saavutetaan.

Ensi viikko jatkuu lämpimänä, mutta Borgströmin mukaan tarkkoja lämpötiloja ei vielä tässä vaiheessa voida sinne saakka ennustaa.

Aiheesta aiemmin:

Kokosimme vinkkejä helteistä selviytymiseen – THL suosittelee pysymään sisätiloissa kuumimpien keskipäivän tuntien aikaan

Lääkäri muistuttaa helteessä hikoilevia: juo jo ennen kuin janottaa