Paljakka pyrkii kansainvälisille matkailumarkkinoille 230 000 euron hankkeen voimin

Euroopan aluekehitysrahasto ja valtionavustus kattavat uudesta matkailuhankkeesta 70 prosenttia.

matkailu
Paljakan laskettelurinne.
Laskettelukeskus on yksi Paljakan myyntivaltteja. Jarmo Nuotio / Yle

Paljakan matkailualue on saanut tuntuvan avustuksen kansainvälisen matkailun kehittämistä varten.

Kainuun liitto on myöntänyt Paljakan kansainväliseen matkailuhankkeeseen avustusta. Sen kustannusarvio on noin 230 000 euroa, josta 70 prosenttia tulee Euroopan aluekehitysrahastosta ja valtion avustuksesta. Alueen yritykset maksavat hankkeesta yhdeksän prosentin verran ja loput maksaa Puolangan kunta.

Projektipäällikkö Leena Penttisen mukaan koko Suomen matkailu on nyt kovassa nosteessa ja kansainväliset matkanjärjestäjät etsivät jatkuvasti uusia kohteita Suomesta. Paljakka haluaa nyt nostaa omaa profiiliaan ja tähtää kokovuotiseksi kansainväliseksi matkailukohteeksi.

– Olen nyt kaksi vuotta ollut Paljakassa, ja tähän mennessä kansainvälisten matkanjärjestäjien kommentit ovat olleet sitä luokkaa, että miksi emme tienneet tästä paikasta aiemmin, Penttinen sanoo.

Matkailijoita houkutellaan pääasiassa Keski-Euroopasta ja Venäjältä. Kiinan markkinoillekin on jo jalka oven välissä.

– Meillä on käynyt jo viime talvena kiinalaisia ryhmiä ja ensi vuodelle odotetaan jopa tuplasti enemmän, Penttinen sanoo.

Hankkeen konkreettisia toimenpiteitä ovat muun muassa kesän ja syksyn tuotteistaminen, kansainvälisiin myyntitapahtumiin osallistuminen, kansainväliset markkinointikampanjat, Paljakan matkailupalvelujen sekä Paljakan matkailutuotteiden online-varausten mahdollistaminen.

Mukana on tällä hetkellä yksitoista Paljakan matkailuyritystä ja lisääkin on tulossa.

– Mukaan pääsevät kaikki yritykset, jotka haluavat kansainvälisille markkinoille, Penttinen sanoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!