Kohtalokas reittivalinta: bussi rysäytti kattonsa rullalle ja jäi jumiin Sellon parkkihallin suuaukkoon – tältä kummallinen tilanne näytti

HSL:n bussi oli matkalla Leppävaaran asemalle, joka sijaitsee Sellon kauppakeskuksen yhteydessä. Bussin matka päättyi kuitenkin ennen päätepysäkkiä.

linja-autot
HSL bussi jumissa Sellon kauppakeskuksella
Tiina Länkinen

Yllättävä rysähdys havahdutti Leppävaaran asemalle matkalla olleet bussimatkustajat tänä aamuna ennen kello kahdeksaa.

Normaalisti Helsingin Seudun Liikenteen (HSL) linjaa 236 kulkevan bussin kuuluisi ajaa Sellon kauppakeskuksen yhteydessä, yläkannella sijaitsevaan bussiterminaaliin, mutta tällä kertaa kuljettaja valitsikin eri reitin – varsin huonoin seurauksin.

Kuljettaja nimittäin ajoi bussilla kohti tunnelia, joka vie henkilöautoille tarkoitettuun pysäköintihalliin. Seurauksena oli, että bussin katto otti tunnelin suuaukkoon kiinni, repeytyi ja bussi itsessään jäi tunneliin jumiin.

Bussiyhtiö Nobina vahvistaa tiedon onnettomuudesta. Yhtiöllä ei ollut yhdeksän jälkeen vielä yksityiskohtaisempaa tietoa tapahtuneesta, mutta asia on selvityksessä.

Se on kuitenkin varmaa, että busseilla ei pitäisi olla mitään asiaa pysäköintihalliin.

Espoolainen Tiina Länkinen oli kyseisen onnettomuusbussin kyydissä. Hän kertoo, että repeytyneestä katosta alkoi kuulua epämääräistä sihinää, mikä aiheutti matkustajissa pienimuotoista paniikkia.

Bussi oli Länkisen mukaan noin puolillaan. Onnettomuuden jälkeen kuljettaja oli jäänyt varmistamaan, että kaikki matkustajat pääsevät bussista ulos.

Tältä tilanne näytti:

Bussi jumissa Sellon kauppakeskuksen parkkihallin suulla
Tiina Länkinen
Bussi jumissa Sellon kauppakeskuksen parkkihallin suulla.
Tiina Länkinen
Bussi jumissa Sellon kauppakeskuksen parkkihallin suulla
Tiina Länkinen