Savonlinna tarjoaa kampanjassaan kolmen kuukauden ilmaisen asumisen töihin tulijoille

Savonlinnan kaupunki, yritykset ja yhteisöt houkuttelevat uusia asukkaita somekampanjalla ja ilmaisella bussikyydillä tutustumistapahtumaan viikonloppuna.

Savonlinna
Olavinlinna kesäiltana
Muun muassa oopperajuhlat vetävät matkailijoita Savonlinnaan. Uusia asukkaita houkutellaan parhaillaan ilmaisella bussikyydillä ja somekampanjalla.Paavo Koponen / Yle

Savonlinnan naapurinhakukampanja huipentuu viikonloppuna. Mahdolliset uudet asukkaat ja naapuria etsivät savonlinnalaiset kohtaavat, kun uusia asukkaita kyyditetään lauantaina ilmaisella bussikyydillä Helsingistä ja Joensuusta.

Ilmaisen lipun saa kummastakin kaupungista 50 nopeinta. Ilmaisia lippuja oli varattu torstai-iltaan mennessä jo 65, ja järjestäjät uskovat loppujen lippujen menevän perjantaipäivän aikana.

Elinkeinojohtaja Janne Weander kertoo, että kaupunki, yritykset ja yhteisöt haluavat somekampanjalla ja bussikyydillä viestiä, että tarjolla on asuntoja, työtä ja mukavia naapureita.

– Yhtenä porkkanana on, että alanvaihtajille on tarjolla koulutus ammattiin. Viime kuukausina täällä on ollut avoinna jopa 200 työpaikkaa. Kampanjan tuloksena yritykset ovat saaneet aiempaa enemmän työnhakijoita, sanoo Weander.

Työhön tulijoille tarjotaan esimerkiksi kolmen kuukauden ilmaista asumista.

– Meidän tietoomme on tullut, että ainakin kaksi perhettä on jo kampanjan innostamana muuttanut Savonlinnaan, mutta määrä voi olla isompi.

Myös kulttuuria ja luontoa korostetaan kaupungin valtteina.