Kainuun liiton kehitysjohtaja ei murehdi ministeritöntä Kainuuta

Itä- ja Pohjois-Suomen vahva ministeriedustus sekä uusi hallitusohjelma ovat Jouni Ponnikkaan mieleen.

Kainuu
Läheltä
Yle

Kainuusta nousi uuteen eduskuntaan kaksi kansanedustajaa, mutta ministereitä maakuntaan ei saatu. Kainuun liiton kehitysjohtaja Jouni Ponnikkaan mielestä tilanne ei ole optimaalinen, mutta ei myöskään toivoton.

– Itä- ja Pohjois-Suomesta ministereitä tuli kuitenkin neljä, jotka ovat sellaisissa rooleissa, että he voivat vaikuttaa alueiden asioihin.

Ponnikas muistuttaa myös EU:n uudesta ohjelmakaudesta, johon liittyen käydään keskustelua varojen jaosta eri alueiden välillä.

– Kansallinen politiikka on tässä ratkaisevassa roolissa. Oululainen Tytti Tuppurainen (sd.) on EU-asioista vastaavana ministerinä vaikutusvaltaisessa asemassa, Ponnikas sanoo.

Toinen pohjoisen ministeri Katri Kulmuni (kesk.) on elinkeinoministerinä myös hyvin vahva tekijä aluepolitiikan ja aluekehityksen kannalta.

– Se on nyt meidän yhteistyöstä ja osaamisesta kiinni, miten saamme keskusteluyhteydet toimimaan. Oman maakunnan ministeriin yhteydet olisivat suoria ja kannattajakunta alueella. Ei sitä auta jäädä surkuttelemaan, Ponnikas kertoo.

Hallitusohjelmaan on Ponnikkaan mukaan kirjattu hyviä asioita, kuten 18 maakuntaa, aluekehitysrahat ja korkeakoulujen säilyttäminen.

– Tärkeintä on, että kaikki ministerit taustasta riippumatta ovat sitoutuneet tähän hallitusohjelmaan ja siltä pohjalta mennään eteenpäin, Ponnikas sanoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!