Tamperelainen liikenneministeri ei ole vakava uhka Varsinais-Suomen nopealle junayhteydelle, uskoo edunvalvontajohtaja – "Faktat puhuvat puolestaan"

Varsinais-Suomen liiton Janne Virtanen arvioi myös diplomi-insinöörikoulutuksen etenevän nopeassa tahdissa.

Turku
Pendolino-juna Piikkiön pelloilla matkalla Turusta Helsinkiin.
Yrjö Hjelt / Yle

Varsinais-Suomen liitto on tyytyväinen maakunnan kahteen ministerin paikkaan. Edunvalvontajohtaja Janne Virtanen luottaa, että turkulaisten opetusministeri Li Anderssonin (vas) ja tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikon (kesk) avulla Turun yliopiston diplomi-insinöörikoulutus laajenee.

– Hallitusasetelma ei tässä mielessä voisi juuri paljon parempi olla. Kyllä ministeriön poliittinen johto nyt ymmärtää täysin Varsinais-Suomen tilanteen ja tarpeet, korostaa Virtanen.

Myös liikenneministerin salkku oli maakunnan toiveissa Turun ja Helsingin välisen nopean junayhteyden edistämiseksi, mutta se meni tamperelaiselle Sanna Marinille. Tampereen kautta kulkevan pääradan kehittämistä voi pitää kilpailevana hankkeena.

– Varmaankin kotipaikalla voi olla merkitystä. Marin on kuitenkin jo ilmoittanut edistävänsä hallitusohjelmaa ja sen tavoitteita. Uskon faktojen puhuvan Turun nopean junayhteyden puolesta, pohtii Janne Virtanen.

Virtanen vakuuttaa vaikuttamisen jatkuvan Tunnin juna -hankkeen eteenpäin saattamiseksi.

– Seuraavaksi odotetaan lisätalousarviota, jossa näitä ratahankkeita mahdollisesti käynnistetään. Sehän on se prosessi, johon toivomme Tunnin junan pääsevän mukaan.

Lue lisää:

Kaksi kaupunkia unelmoi omasta tunnin junasta lähivuosina – lobbaus täydessä vauhdissa Turussa ja Tampereella

Tunnin juna nytkähti eteenpäin – Valtio perustaa tytäryhtiön edistämään Turku–Helsinki-rataosuutta

Turussa ennakoidaan tunnin junayhteyttä Helsinkiin – ratapiha-alue pannaan uusiksi