Keski-Karjalassa kilpaillaan uudenlaisessa maastopyöräilytapahtumassa

Kilpailu järjestetään lauantaina Rääkkylässä, Tohmajärvellä ja Kiteellä.

maastopyöräily
Ilpo Jorasmaa ja Vesa Turtia upouuden Karelianpolut-kyltin äärellä.
Kilpailun yhteydessä juhlitaan uuden monitoimireitistön avajaisia. Tapahtuman toivotaan myös houkuttelevan ihmisiä lajin pariin. Kuvassa Ilpo Jorasmaa sekä Vesa Turkia.Heikki Haapalainen / Yle

Tour de Karelianpolut -kilpailussa nähdään uusi kilpailukonsepti, joka on vielä ainut laatuaan Suomessa. Yhden pitkän reitin sijaan päivän aikana kilpaillaan kolme osakilpailua, kolmen eri kunnan alueella. Voittaja määräytyy reittien yhteisajan perusteella.

– Haasteena voi tietysti olla se, että jaksaako koko päivän. Sen lisäksi hyvin pienetkin ajovirheet kilpailun aikana saattavat kostautua yhteisajassa, arvioi kilpailun hankekoordinaattori Vesa Turkia.

Maastopyöräilyn suosio on kasvanut Suomessa huomattavasti. Laji koetaan mielekkääksi ja sopivasti fyysisiä haasteita tarjoavaksi liikuntamuodoksi.

– Tämä on hyvin rauhoittava laji. Tunnin kun tuolla metsässä pyöräilee, niin kyllä arki unohtuu, kuvailee lajin harrastaja Ilpo Jorasmaa.

Turkia arvioi, että lajille tarkoitettujen reitistöjen lisääntyminen on myös osaltaan vaikuttanut lajin suosion kasvuun. Maastopyöräilypaikat ovat ihmisten läheisyydessä, minkä seurauksena kynnys metsään lähtemisestä on madaltunut.