Lukkosepät yrittivät saada kymmeniä vuosia auki museossa virunutta kassakaappia – turisti arvasi oikean koodin ensiyrittämällä

"Se oli pelkkä arvaus. Olin täysin yllättynyt ja tuumasin, että tänä iltana ostan lottokupongin".

paikallismuseot
Kassakaappi
Kuvituskuva.All Over Press

Vermilionin pikkukaupungissa Kanadassa paikallismuseo yritti useiden vuosien ajan saada kaikin mahdollisin keinoin auki vanhaa kellarissa virunutta kassakaappia. Kaappi oli ollut suljettuna 1970-luvun lopusta lähtien.

Lähes tuhat kiloa painavaa kaappia ovat yrittäneet avata lukkoseppä toisensa jälkeen – tuloksetta.

Museo oli ottanut yhteyttä myös kaapin entiseen omistajaan, mutta tämä ei tiennyt kaapin avauskoodia. Edes kassakaapin valmistaja ei osannut auttaa kaapin avaamisessa.

Vuosien varrella museon vierailijat kokeilivat eri avauskoodeja, mutta kukaan ei osunut oikeaan. Tai ei ennen viime kuuta, jolloin lähes mahdoton kävikin mahdolliseksi.

Kanadalainen Stephen Mills asteli perheensä kanssa museoon ja kuuli mystisestä kassakaapista. Kaappi oli alunperin kuulunut Brunswick Hotellille, joka aloitti toimintansa 1900-luvun alussa. Hotelli lahjoitti kassakaapin museolle 90-luvulla.

Stephen Mills kertoo pistäneensä korvansa kiinni kaappiin, kuten, ”kuten elokuvissakin on tapana tehdä”. Hän valitsi vaadittavan kolmen luvun yhdistelmän nollan ja 60:n välistä. Millsin valinta oli tässä järjestyksessä: 20, 40 ja 60. Kuului klik ja kaikkien yllätykseksi lukko napsahti auki.

Millsin lapset repesivät riemuun isän onnistumisesta.

– Lapseni huusivat: "Me purimme koodin, me purimme koodin!", kertoo Mills.

– Se oli pelkkä arvaus. Olin täysin yllättynyt ja tuumasin, että tänä iltana ostan lottokupongin.

Kaapin sisältö osoittautui pieneksi pettymykseksi. Sieltä löytyi 40 vuoden takainen tarjoilijan tilausvihko sekä palkkalista.

Samaisena iltana Mills meni kuin menikin ostamaan lottokupongin. Kupongilla napsahti kahden dollarin kahvirahat.

Lisää aiheesta:

Many experts tried to open a safe locked for 40 years. A tourist's lucky guess cracked the code on his first try (siirryt toiseen palveluun)