Tervolassa on palanut iso osa koulun kattoa – "Sisältä päin ei voida todeta mitään luonnollista syttymissyytä."

Lapinniemen koulun vauriot saadaan todennäköisesti korjattua ennen syksyä.

tulipalot
Lapinniemen koulu
Lapinniemen koulussa on reilut 200 oppilasta.Tervolan kunta

Tervolassa paloi torstain ja perjantain välisenä yönä iso osa koulun kattoa. Kuntakeskuksen tuntumassa sijaitsevan Lapinniemen koulun kattorakenteet kärsivät palovaurioita noin 20 neliön alalta.

Palo on sammutettu, mutta jälkitöitä on tehtävä rakennuksen kuivaamiseksi, vaikka pelastuslaitos on poistanut vesiä vesi-imureilla.

– Osa vedestä on mennyt rakennuksen ulkopuolelle, mutta vettä tulee kattorakenteista läpi. Tulvia siellä ei ole. Lattialla on vettä korkeintaan joitain senttejä, kertoo päivystävä palomestari Mika Tirroniemi.

Lisäksi katon vaurioitunut osa on uusittava. Pelastuslaitokselta kuitenkin arvioidaan, että syksyyn mennessä koulu on käyttökunnossa.

– Kattotuolit ovat sen verran vaurioituneet, että kattoa on uusittava hieman paloaluetta isommalta alueelta. Uskon, että koulu alkaa syksyllä ihan normaalisti, Tirroniemi arvelee.

Palo alkoi katon ulkopuolelta

Palon syttymissyytä ei tiedetä, mutta ulkoinen tekijä on todennäköinen.

– Voidaan epäillä, että palon syttymisessä on ulkopuolinen aiheuttaja, koska palo on tullut ihan katolta päin. Siihen en ota kantaa, onko palo sytytetty vai onko kyseessä vahinko. Sisältä päin ei voida todeta mitään luonnollista syttymissyytä, Tirroniemi sanoo.

Poliisi tutkii palon syttymissyytä.

Lapinniemen koulussa on reilut 200 oppilasta.

Pelastuslaitos sai palosta hälytyksen perjantaina kello 2.23.