Kaarinan Hovirinnan rantaan suunniteltu ravintola vastatuulessa – kilpailutus keskeytetty

Kaarinan Hovirinnan rannan uudistamistyöt jatkuvat vielä heinäkuuhun asti. Nyt viikonloppuna työt keskeyttää festivaali.

Kaarina
Hiekkaranta.
Kuvituskuva. Kuva ei liity uutiseen.Silva Laakso / Yle

Kaarinan Hovirinnan rantaan ei näillä näkymin tulekaan rantaravintolaa. Tekninen lautakunta päätti kokouksessaan viime kuussa, että yksikään kilpailutuksessa tehdyistä tarjouksista ei ollut sopivan hintainen.

Asiasta äänestettiin, mutta tarjoukset päätettiin hylätä tasaisen äänestyksen jälkeen.

– Hinnat oli sen verran kovia, että lautakunta totesi, että tässä taloudellisessa tilanteessa on parasta toimia näin, kertoo Kaarinan tekninen johtaja Jyrki Haapasaari.

Kaupunginhallitus on pyytänyt teknisen johtajan seuraavaan kokoukseen kuultavaksi.

– Kokouksessa on määrä pohtia, miten asian kanssa edetään.

Rannan remontti jatkuu vielä

Hovirinnan rannassa on kevään aikana ollut käynnistä mittava uudistamistyö. Rantaan on rakennettu uusi laituri. Uimarantaa on myös kunnostettu.

Nyt viikonloppuna työt keskeytetään, koska alueella alkaa tänään Saaristo Open -festivaali, jonne odotetaan viikonlopun aikana lähes 15 000 ihmistä. Festivaalin järjestäjätaho, Loud'n Live Promotions, kertoo, että tämän vuoden tapahtumaan on myyty lippuja ennätyksellisen vilkkaasti.

– Olemme myyneet noin 4 500 lippua enemmän kuin viime vuonna, kertoo promoottori Kalle Keskinen sähköpostitse.

Viime vuonna Kaarinan Hovirinnassa kävi festivaalin aikana yli 12 000 ihmistä.

Kaarinan Hovirinnan rannan loppukatselmus remontin osalta pidetään Kaarinan teknisen lautakunnan pöytäkirjatietojen mukaan heinäkuun puolella.