1. yle.fi
  2. Uutiset

Räjähdys aiheutti tuhoja kerrostaloissa Ruotsin Linköpingissä – useita ihmisiä loukkaantui

Vielä ei ole tiedossa, mistä räjähdys aiheutui, mutta tuhot rakennusten julkisivuissa ovat suuret.

Ruotsi
Räjähdyksen jälkiä Ruotsin Linköpingissä.
Räjähdys aiheutti tuhoja kerrostaloissa Ruotsin Linköpingissä.Jeppe Gustafsson / TT / Lehtikuva

Ainakin 25 ihmistä on loukkaantunut räjähdyksessä eteläisen Ruotsin Linköpingissä. Perjantaiaamuna Linköpingin keskustassa sattunut räjähdys on aiheuttanut suuria vaurioita ainakin kahdessa kerrostalossa. Esimerkiksi useat parvekkeet ovat osin tuhoutuneet.

Suuri määrä ikkunoita on särkynyt lähialueilla. Toistaiseksi ei tiedetä, mikä räjähdyksen aiheutti. Vaurioituneet rakennukset eivät ole kaasuverkossa.

Perjantaina iltapäivällä poliisin tiedottaja kertoi, että poliisi lähtee tutkimuksissaan siitä, että kyseessä on rikos. Poliisi ei kuitenkaan sulje pois myöskään onnettomuuden mahdollisuutta.

Vielä ei ole varmuutta edes siitä, tapahtuiko räjähdys ulkona vai sisätiloissa.

Paikalle lähetettiin parikymmentä ambulanssia. Ilmeisesti loukkaantuneiden vammat ovat lieviä. Sairaala on kuitenkin asetettu katastrofivalmiuteen.

"Se jyrisi kuin ukkonen"

– Tunsin paineaallon ja ikkunaruudut menivät rikki, kuvailee Regina Järvikari Expressen-lehdessä (siirryt toiseen palveluun).

Aftonbladetin (siirryt toiseen palveluun) haastattelema Pontus Johansson kertoo puolestaan olleensa räjähdyksen sattuessa suihkussa.

– Koko talo tärisi. Se jyrisi kuin ukkonen, Johansson kuvailee.

– Kuulin hemmetinmoisen räjähdyksen ja näin peruutuspeilistä kuinka savupilvi nousi ilmaan, kuvailee autossa tapahtumahetkellä istunut Johan Jansson SVT:n uutisille (siirryt toiseen palveluun).

Poliisi tiedottaa (siirryt toiseen palveluun) eristäneensä useita kortteleita Linköpingin keskustassa.

Lue seuraavaksi