Väliä jäi vain muutama kymmenen metriä – Katso videolta, kuinka lähellä venäläinen ja yhdysvaltalainen sotalaiva olivat törmätä

Maat ovat eri mieltä siitä, kumman syy Tyynellämerellä sattunut tapaus oli.

merivoimat
Venäjän ja Yhdysvaltain sotalaivoilla läheltä piti -tilanne Itä-Kiinan merellä
Venäjän ja Yhdysvaltain sotalaivoilla läheltä piti -tilanne Itä-Kiinan merellä

Yhdysvallat ja Venäjä syyttelevät toisiaan siitä, kumman vika oli kahden sotalaivan lähellä käynyt törmäys perjantaina.

Yhdysvaltain merivoimien mukaan venäläiset toimivat ammattitaidottomasti, Venäjän merivoimien mukaan yhdysvaltalaisalus teki vaarallisia liikkeitä.

Yhdysvaltain merivoimien mukaan venäläinen hävittäjäalus tuli vain muutaman kymmenen metrin päähän Yhdysvaltain ohjusristeilijästä USS Chancellorsvillesta.

Yhdysvaltain mukaan venäläisalus kulki yhdysvaltalaisaluksen perässä, mutta kiihdytti vauhtiaan ja tuli vain noin 15–30 metrin päähän. Yhdysvaltalaisten mukaan aluksen oli pakko peruuttaa täyttä vauhtia välttääkseen yhteentörmäyksen.

Venäläistiedotusvälineet raportoivat, että USS Chancellorsville oli tullut noin 50 metrin päähän Admiral Vinogradov -aluksesta. Median mukaan venäläisaluksen oli pakko turvautua "hätätoimiin", etteivät alukset törmää.

Yhdysvaltain mukaan tapaus sattui Filippiinienmerellä, venäläisraporttien mukaan Itä-Kiinan merellä, huomauttaa uutiskanava CNN (siirryt toiseen palveluun).

Sen mukaan laivat olivat joka tapauksessa kansainvälisillä merialueilla.

Lähteet: AP, Reuters