Lännen Media: Migri jakoi väärää tietoa työnantajille ja turvapaikanhakijoille – moittii nyt ulkomaalaislain muutosta hankalasti tulkittavaksi

Lakimuutos muutti turvapaikanhakijan työnteko-oikeutta.

ulkomaalaislaki
Oppilaat seuraavat opetusta oppitunnilla.
Turvapaikanhakijan työnteko-oikeuteen tuli muutoksia uudessa ulkomaalaislaissa, mutta lakimuutoksen tulkinnassa on ollut ongelmia. Kuvituskuva, kuvan henkilöt eivät liity tapaukseen.Tiia Korhonen / Yle

Maahanmuuttovirasto (Migri) kritisoi kesäkuun alussa voimaanastunutta ulkomaalaislain muutosta mutkikkaaksi ja hankalasti tulkittavaksi. Asiasta uutisoi Lännen Media.

Migrin mukaan muutos on ollut sen verran vaikeaselkoinen, että virasto jakoi asiasta virheellistä tietoa työnantajille ja turvapaikanhakijoille. Migri on sittemmin poistanut verkkosivuiltaan vanhat tiedotteet ja julkaissut korjaustiedotteen.

Lakimuutos muutti turvapaikanhakijan työnteko-oikeutta.

– Aikaisemmissa tiedotteissa annettiin ymmärtää, että tämä koskisi taannehtivasti henkilöitä, joilla on ollut työnteko-oikeus aikaisemmin, ja oikeus olisi päättynyt tähän, mutta näin ei ole, Migrin oikeuspalveluluiden tulosalueen johtaja Jaakko Reinikainen kertoo.

Lain tulkinta aiheutti paljon keskustelua viraston sisällä. Migri päätyi vaihtamaan tulkintaansa keskusteltuaan muun muassa sisäministeriön kanssa.