Hyppää sisältöön

Ruotsalaislehdet: Linköpingin räjähdys liittyi moottoripyöräjengeihin

Linköpingin keskustassa tapahtunut räjähdys vaurioitti 37 asuntoa.

Linköpingissä vaurioituneen rakennuksen seinää ja parvekkeita. Kuva: Jeppe Gustafsson / AFP / Lehtikuva

Linköpingissä perjantaiaamuna tapahtunut räjähdys liittyi todennäköisesti moottoripyöräjengien välisiin riitoihin. Asiasta kirjoittavat ruotsalaiset iltapäivälehdet, muiden muassa Aftonbladet (siirryt toiseen palveluun) ja Expressen (siirryt toiseen palveluun).

Aftonbladetin mukaan räjähdyksen kohteena oli 29-vuotias mies, jolla on yhteys kyseiseen osoitteeseen.

Expressen-lehden mukaan hän on Linköpingissä toimivan No surrender -jengin johtaja. Kyseinen jengi koostuu poliisin tietojen mukaan Black Cobra -jengiin aimmin kuuluneista henkilöistä.

29-vuotias on lehtien mukaan kärsinyt rikostuomiot muun muassa doping-rikoksesta, pahoinpitelystä, laittomasta uhkauksesta ja virkamieheen kohdistuneesta uhkauksesta.

Poliisi ei vahvista eikä kumoa lehtien tietoja. Poliisin tiedottaja myöntää, että kyseinen henkilö on heille tuttu.

Tutkimukset räjähdyspaikalla jatkuvat. Poliisi ei kuitenkaan ole vielä vahvistanut, missä räjähdys tapahtui. Se ei kuitenkaan tapahtunut talon sisällä, poliisi toteaa.

Räjähdys vaurioitti kaikkiaan 37 asuntoa. Yli 20 ihmistä joutui hoidattamaan vammojaan sairaalassa. Kenenkään vammat eivät ole hengenvaarallisia. Kahta lukuunottamatta kaikki pääsivät pois sairaalasta jo perjantai-iltaan mennessä.

Lue lisää:

Räjähdys aiheutti tuhoja kerrostaloissa Ruotsin Linköpingissä – useita ihmisiä loukkaantui