Herätys: Hamppuöljy pääsee Suomeen myytäväksi porsaanreiän kautta, ammattilaisen vinkit kesädeittailuun, kuinka käy eläkeputkelle

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
František Beneš, tohtorikoulutettava
Tohtorikoulutettava František Beneš käsittelee CBD-hamppuöljyä laboratoriossa.Berislav Jurišić / Yle

Ihmerohdoksi hehkutetun CBD-hamppuöljyn suosio kasvaa Euroopassa – Suomen kauppoihin öljyt pääsevät porsaanreiän kautta

František Beneš, tohtorikoulutettava
Tohtorikoulutettava František Beneš valmistelee CBD-öljyä analysoitavaksi Prahan kemian ja teknologian yliopiston laboratoriossa.Berislav Jurišić / Yle

Teollisuushampusta valmistettavista laillisista CBD-tuotteista on tullut viime aikoina hyvinvoinnin ja kauneudenhoidon muotivillitys Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. CBD-tuotteita hehkutetaan nettikaupoissa ja blogeissa rohtona monenlaisiin vaivoihin kuten stressiin, ahdistukseen ja iho-ongelmiin. Tšekistä on tullut viime vuosina yksi Euroopan johtavista CBD-valmistajista.

Rakkaus syttyy usein kesäromanssista – Ihmissuhdeasiantuntija neuvoo, miten suhteen saa onnistumaan

Pariskunnan jalat auringonlaskussa.
KuvituskuvaAntonio Guillem Fernandez / AOP

Kesä on oivallista aikaa tutustua ja ihastua uusiin ihmisiin. Lyhytkin kesäromanssi vaikka matkoilla tai rippileirillä voi vahvistaa itsetuntoa ja jättää kauniit muistot loppuelämäksi. Onnistunut kesädeittailu vaatii ennen kaikkkea itsensä ja kumppanin kunnioittamista, mutta mitä muuta rakastumisen huumassa kannattaa ottaa huomioon? Väestöliiton nuorten seksuaalisuuden asiantuntija Sari Hälinen kertoo muun muassa, saako ekoilla treffeillä suudella.

Boris Johnson ei maksaisi Brexit-korvausta

Boris Johnson kritiserar Theresa May under Torie-partiets konferens i Birmingham.
Boris Johnson on antanut ensimmäisen haastattelunsa pääministerikisaan ilmoittautumisensa jälkeen.EPA-EFE/NEIL HALL

Britannian pääministeriksi pyrkivä Boris Johnson sanoo lehtihaastattelussa, että pääministerinä hän kieltäytyisi maksamasta miljardin euron laskua, jonka EU katsoo Britannian olevan sille velkaa. Entinen ulkoministeri ja johtava pääministerikandidaatti vaatii EU-mailta parempia sopimusehtoja eron toteuttamiseksi. EU-maat vaativat Britannialta erorahaa korvauksena erilaisista maksuista, joita maa on unionilta saanut tai on velvollinen maksamaan tulevaisuudessa.

Roikkuvatko huonokuntoiset pidempään töissä? Päätökset eläkeputken jatkosta venyvät

mies pudottaa euroa lasipurkkiin
AOP

Takavuosina eläkeputki oli yleinen tapa irtisanoa työpaikan iäkkäintä väkeä työttömyyskortiston kautta eläkkeelle. Nyt eläkeputken rippeiden kohtalo voi synnyttää uuden hallituskauden ensimmäisen väännön, miten suomalaisten työllisyyttä parannetaan.

Helteet väistyvät ukkosten kera

Sunnuntai-iltapäivän sää 8. kesäkuuta
yle

Sunnuntaina matalapaine lähestyy Suomea lännestä. Yön ja aamun aikana säärintama liikkuu maan etelä- ja keskiosan yli itään ja siinä yhteydessä voi ukkostaa. Päivällä ukkoskuuroja tulee maan itäosasta Etelä-Lappiin yltävällä alueella. Ukkospuuskat voivat olla paikoin voimakkaita ja vettä voi tulla hetkittäin runsaasti. Etelässä ja lännessä on poutaista ja melko aurinkoista.

Lue lisää säästä täältä.