Yhdeksänvuotias poika oli hukkua, kun pohjassa ollut uistin juuttui kämmeneen

Iso meriuistin lävisti kämmenen ihon - palomestarin mielestä uimarannalla ei pitäisi uistinta heitellä.

uimarannat
Kartta. Yhdeksänvuotias poika jäi kiinni järven pohjassa olleeseen uistimeen Vilniemen uimarannalla lauantaina.
Yhdeksänvuotias poika jäi kiinni järven pohjassa olleeseen uistimeen Vilniemen uimarannalla lauantaina.Yle

Espoossa Vilniemen uimarannalla yhdeksänvuotias poika jäi lauantaina sukeltaessaan kiinni uistimeen ja oli vaarassa hukkua, kertoo Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos.

Poika oli sukeltanut ja käsi oli tarrautunut pohjamatossa kiinni olevaan uistimeen. Päivystävän palomestarin Raimo Rasijeffin mukaan uistin oli kymmensenttinen meriuistin, jossa oli kolme koukkua.

Yksi uistimen koukuista meni pojan kämmenen ihosta läpi. Pojan käsi jäi tämän vuoksi kiinni pohjaan.

– Onneksi syvyyttä ei ollut sen enempää tai hän ei ollut syvemmällä. Hänen päänsä oli juuri ja juuri pinnan yläpuolella. Eli syvyys oli käytännössä yhdeksänvuotiaan pojan käden pituus. Jos hän olisi ollut syvemmällä olisi pää ollut ihan kokonaan veden alla, Rasijeff kommentoi STT:lle lauantaina.

Aallokon vuoksi poika oli niellyt vettä. Rannalla oli helteiden vuoksi paljon ihmisiä ja muut rannalla olijat olivat tulleet pojan avuksi. Pojan päätä oli pidetty veden pinnalla samalla, kun paikalle tuotiin sakset.

– Joku rannalla olevista oli saksien kanssa sukeltanut sen verran, että oli leikannut tätä maapohjakangasta irti siellä pohjassa. Koukku oli edelleen pojan kädessä kiinni, mutta maapohjakankaan palanen jäi vain koukkuun kiinni niin, että hänet saatiin sieltä vedestä pois, Rasijeff kertoi.

Uimarannalla ei pitäisi uistella

Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle poika ja pelastajat olivat rannalla. Pelastuslaitos irrotti uistimen pojan kädestä ja ensihoitajat veivät hänet sairaalaan tarkistettavaksi.

Poika loukkasi kämmenensä lievästi ja hänen onnistui niellä vettä tapahtuneen vuoksi. Hälytys pelastuslaitokselle tuli alkuiltapäivästä puoli kahden maissa.

Rasijeffin mukaan uimarannalla ei pitäisi uistinta edes heitellä. Hän ei kuitenkaan osannut kommentoida asian laillisuutta.Palomestari myös ihmetteli, mitä tuon kokoluokan uistin Lippajärven kaltaisessa järvessä edes teki.

– Tuon kokoinen uistin ei ole kyllä minun mielestäni tarkoitettu tuon kokoiseen järveen. Se oli mittakaavassa minun mielestäni turhan iso kyllä tuollaiselle paikalle, Rasijeff kommentoi.