Trumpin ja Macronin ystävyyttä kuvastava puu on kuollut

Diplomaattilähteen mukaan Ranskasta viime vuonna tuotu puu vietiin istuttamisen jälkeen karanteeniin, josta sitä ei enää koskaan tuotu Valkoisen talon pihalle.

Emmanuel Macron
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump, Melania Trump sekä Ranskan presidentti Emmanuel Macron ja hänen vaimonsa Brigitte Macronin osallistuvat puun istutukseen 23. huhtikuuta 2018 Valkoisen talon edessä Washingtonissa.
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump, Melania Trump sekä Ranskan presidentti Emmanuel Macron ja hänen vaimonsa Brigitte Macronin osallistuvat puun istutukseen 23. huhtikuuta 2018 Valkoisen talon edessä Washingtonissa.Shawn Thew / EPA

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja Ranskan presidentin Emmanuel Macronin ystävyyttä symbolisesti kuvaava puu on kuollut, kertoo uutistoimisto AFP.

Ranskan presidenttiparin virallisen vierailun yhteydessä otettiin kuvat, jossa molemmat presidenttiparit olivat istuttamassa tammea Valkoisen talon puutarhaan.Puun istuttaminen symboloi kahden johtajan osoittamaa ystävyyttä.

Puu oli tuotu ranskalaisesta metsästä, jossa 2 000 Yhdysvaltain merijalkaväen sotilasta kuoli ensimmäisen maailmansodan aikana.

Trumpin ja Macronin välit ovat kuitenkin viilentyneet, eikä puukaan ole selvinnyt. Diplomaattilähteen mukaan ystävyyden puu on kuollut.

Ranskan presidentti toi Trumpille valtiovierailun yhteydessä tammen taimen Ranskasta Washingtoniin vuonna 2018. Puu istutettiin molempien vaimojen katsoessa ja eri puolilta maailmaa tulleiden valokuvaajien ikuistaessa tapahtuman.

Muutama päivä myöhemmin puu ei ollut enää nähtävissä, sillä se oli viety karanteeniin.

– Se on karanteenissa, joka on pakollinen kaikille Yhdysvaltoihin tuotaville eläville organismeille, kirjoitti Gerard Araud, Ranskan Amerikan suurlähettiläs Twitteriin ja lisäsi, että se istutetaan myöhemmin.

Puuta ei koskaan istutettu uudelleen, sillä se kuoli karanteenin aikana, diplomaattinen lähde kertoo.

Lähteet: AFP