Piilokamera poikien vessassa – 14-vuotiasta epäillään salakatselusta rippileirillä Jyväskylässä

Kamera löytyi leirikeskuksen vessasta perjantaina.

WC:stä löytynyt kamera on niin sanottu action-kamera. Ne ovat tuskin tulitikkulaatikkoa suurempia. Kuvan kamera ei liity tapaukseen. Kuva: Antti Seppälä / Yle

Poliisi epäilee 14-vuotiasta poikaa salakatselusta rippileirillä Jyväskylässä. Rippikoulun pitopaikkana toimivan leirikeskuksen poikien WC:stä löytyi perjantaina kamera.

Poliisille asian vei seurakunta.

– Katsoimme, että tässä ylittyi sellainen raja, että asiaa ei enää ratkota itse. On mahdollista, että kyse on rikoksesta, jolloin meillä ei varsinaisesti ole edes harkintamahdollisuutta sille, että ilmoitammeko poliisille vai emme, sanoo Jyväskylän seurakunnan kirkkoherra Arto Viitala.

Poliisin mukaan poika on asentanut kameran pilailumielessä. Kameraan oli ennen sen löytymistä ehtinyt tallentua kuvat kahdesta muusta pojasta.

Kamerassa ei ollut verkkoyhteyttä, ja kuvamateriaali saatiin talteen. Tämän hetken tietojen mukaan materiaali ei ole levinnyt eteenpäin.

Viitalan mukaan rippileiri jatkui normaalisti, ja salakatselusta epäilty poika jatkoi sen loppuun saakka. Leiri päättyi tänään.

– Rippileiri on kuin elämä pienoiskoossa, siellä koetetaan kohdata keskustellen myös vaikeita asioita, ja ottaa niistä opiksi. Emme nähneet tässä syytä keskeyttää jonkun leiriä, Viitala sanoo.

Alle 15-vuotiaana poika ei ole rikosoikeudellisessa vastuussa, vaikka hänet syylliseksi todettaisiinkin.