Kainuu on partiotoiminnalle otollista seutua – "Kaikki harrastukset yhdessä"

Kun luonto on lähellä ja yhteisössä hyvä henki, on partiotoiminta kivaa ja kasvattavaa.

partio
Partiohuivi kaulassa.
Yle/ Jouni Koutonen

Kainuussa partiotoiminta on hyvissä voimissa. Sadat nuoret opettelevat Kainuun alueen lippukunnissa yhteistyötaitoja, luonnossa liikkumista ja ihan tavallisia arkielämän taitoja. Yksi näistä aktiivista partiolaisista on 17-vuotias Saija Angerman, joka liittyi Kajaanin Korvenpoikiin jo 11 vuotta sitten.

– Tuttavan perheen lapsella oli sininen partiohuivi. Minusta se oli maailman hienoin ja halusin sellaisen itsellenikin. Päivääkään en ole katunut, että aloitin partion, Angerman kertoo.

Kainuuta Angerman pitää erittäin loistavana paikkana partiotoimintaan.

– Täällä on paljon partiolaisia ja hyvä yhteishenki. Ja tietenkin Kainuussa on luonto lähellä, mikä on yksi partiotoiminnan peruskivistä, Angermaa sanoo.

– Kainuussa partio on ihan suosittu harrastus ja vaikka suosio on viime vuosina vähän hiipunutkin. Partiossa varmaan kiehtoo se, että se on vastapainoa kaikelle tietokoneella istumiselle, kertoo Kajaanin Eränkävijät ry:n lippukunnan johtaja Lasse Pikkarainen.

Partio on muuttunut vuosien saatossa, aivan kuten muukin maailma. Digitalisaatio on saavuttanut myös partiolaiset. Älykännykät ja tabletit eivät ole mikään erikoisuus partioleireillä.

– Partiolle on suunniteltu omia sovelluksiakin, jotka ovat käytössä muun muassa partioleireillä. Mutta kännykän turhaa räpläämistä partiossa yritetään välttää, Angerman kertoo.

Angermanin mukaan partio opettaa muun muassa yhteistyötaitoja, kansainvälisyyttä ja vastuuta. Myös kokkaaminen, merimiessolmut ja liikunta tulevat tutuksi.

– Partiossa on kaikki mahdolliset harrastukset yhdessä. Ja partioon voi tulla minkä ikäisenä vaan, eikä tarvitse osata mitään. Partioon voi tulla juuri sellaisena kuin on ja partiosta nuori voi löytää sen oman paikkansa, mihin kuuluu, Angermaa sanoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)