Tehovalvonnassa puhallutettiin tuhansia Varsinais-Suomessa – rattijuopumuksesta kiinni kymmeniä, 80:llä värähti

Koko maassa valvottiin tehostetusti rattijuopumuksia viime viikon torstaista viikonloppuun asti.

liikennejuopumus
Logo Turun pääpoliisiaseman ovessa.
Kalle Mäkelä / Yle

Lounais-Suomessa puhallutettiin poliisin tehovalvonnan aikana noin 8000 autoilijaa.

Poliisi aloitti rattijuopumusten tehovalvonnan viime torstaina ja valvonta kesti viikonlopun ajan. Yksistään Varsinais-Suomen alueella puhallutettiin noin 5000 autoilijaa.

Huumekuskien osuus kiinnijääneistä rattijuopoista on kasvussa. Komisario Tuomo Katajiston mukaan ilmiö näkyi tälläkin kertaa:

– Kyllä tämä näkyi tälläkin kertaa. Huumerattitapauksia oli Lounais-Suomessa neljä kappaletta. Nimenomaan Varsinais-Suomessa tuntuu ilmiö kasvaneen, Kolme neljästä tapauksesta jäi kiinni Varsinais-Suomesa, Katajisto kertoo.

Rattijuopumuksesta ja törkeästä rattijuopumuksesta jäi kiinni tehovalvonnan aikana Lounais-Suomen alueella vajaa 30 kuljettajaa. Lähes 130 kuskia jäi kiinni alkoholista, mutta tulos jäi alle rangaistavuuden rajan. Heistä positiivisen puhallustuloksen antoi Varsinais-Suomessa noin 80.

– Tätä kun katsoo, niin jopa itsekin hätkähtää. 128 autoilijaa, joilla on alkoholia veressä näyttää tosi paljolta. En tiedä, onko tämä joku ilmiö, mutta tuntuu, että aika moni ajattelee, että voi juoda yhden ja lähteä ajamaan. Tai sitten joku laskee tarkasti edellisenä iltana milloin voi taas ajaa, pohtii Katajisto.

Lounais-Suomen poliisilaitoksen alueella ratista kärysi viime vuonna kaikkiaan lähes 2 500 kuljettajaa. Kasvua oli edellisvuodesta noin kymmenen prosenttia.