Poliisi ampui miestä Malmössä – Pommiksi epäilty laukku tehtiin vaarattomaksi

Poliisin mukaan mies, jota oli ammuttu, oli käyttäytynyt uhkaavasti.

Poliisin suorittama ampuminen
Malmön rautatieasema.
SVT:n mukaan poliisi epäilee, että asemarakennuksen lasiosassa olisi pommi.Sari Gustafsson / Lehtikuva

Ruotsissa poliisi on ampunut miestä Malmön keskustassa, kertoo muun muassa Expressen (siirryt toiseen palveluun). Myös poliisi tiedotti (siirryt toiseen palveluun) asiasta.

Poliisi oli saanut hälytyksen uhkaavasta miehestä kello 10.10 Ruotsin aikaa. Miehen vammoista ei ole tarkempaa tietoa, mutta hän on poliisin mukaan elossa. Kukaan muu ei loukkaantunut tilanteessa.

– Lähetimme partion paikalle, ja tilanteessa poliisi oli ampunut miestä kohti, kertoo poliisin tiedottaja Evelina Olsson. Ampuminen tapahtui sisällä juna-asemalla.

Mies käyttäytyi uhkaavasti ja väitti, että hänellä olisi pommi laukussaan, kertoo STT.

Aftonbladetin (siirryt toiseen palveluun) haastattelema silminnäkijän mukaan laukauksia ammuttiin 4–5 kertaa. Silminnäkijän mukaan mies oli ennen laukauksia lähestynyt naista, joka oli juossut pois ja huutanut apua. Haastateltu kertoi myös, että miehellä olisi ollut useita kantamuksia mukana.

Poliisi teki laukun vaarattomasti

Poliisin pommiryhmä on tehnyt vaarattomaksi laukun asemalla. Sanomalehti Dagens Nyheterin mukaan (siirryt toiseen palveluun) laukku olisi tuhottu räjäyttämällä. Poliisin mukaan laukussa ei ollut mitään vaarallista.

Pommiryhmä on jatkanut Malmön rautatieaseman tarkastamista. Asema on evakuoitu operaation takia.

– Täällä on paljon poliiseja. Asema on eristetty, kertoo Fritz Schibli, Kvällspostenin valokuvaaja.

Poliisin mukaan paikallisessa liikenteessä on häiriöitä tapahtuneen vuoksi. Poliisin tiedottaja Olsson kertoi Aftonbaldetille, että junat ja bussit seisovat paikallaan.

Olssonin mukaan miehestä ei tiedetä vielä paljoa, koska tapahtumista on vain vähän aikaa.

Kartta Malmön keskustasta
Joonas Haverinen / Yle

Lähteet: STT