Nilsiän Louhosareenalla nähdään uudenlaista oopperaa ensi kerran vasta ensi kesänä

Alun perin Opera Picnic -tapahtuma oli tarkoitus järjestää Louhosareenalla ensimmäisen kerran jo tämän vuoden heinäkuussa.

Nilsiä
Tunteen Palo -näytelmän harjoitukset.
Tunteen Palo -näytelmän harjoitukset vuonna 2009.Minna Kaipainen / Yle

Oopperaa ja kevyttä musiikkia yhdistelevä Opera Picnic -tapahtuma järjestetään ensimmäisen kerran Nilsiän Louhosareenalla ensi kesänä. Alun perin tapahtuman avauksen oli määrä olla tämän vuoden heinäkuussa (siirryt toiseen palveluun).

– Tapahtuma olisi voitu järjestää, mutta sen markkinointi meni niin myöhäiseksi, että huolena oli löytäisivätkö ihmiset paikalle. Yrittäjä päätti, että riski on liian suuri, kertoo Kuopion kaupungin yhteistyökoordinaattori Markku Lind.

Virolainen JL Classic OÜ valmistelee kolmipäiväisiä tapahtumia vuosille 2020–2023. Niiden taiteellisesta sisällöstä vastaavat eri vuosina muun muassa Moscow Helikon Opera ja puolalainen Silesian Opera. Classicin omistajalla Jüri Leitenilla on kokemusta Saarenmaan Birgitta-festivaalin järjestämisestä useilta vuosilta.

Tapahtuman perusideana on järjetää korkeatasoisia oopperaesityksiä sekä tapahtuman päättävä Picnic gaalakonsertti. Tavoitteena on lisätä Kuopion alueen korkeatasoista musiikkitarjontaa ja tehdä tapahtumista myös suurta yleisöä ja matkailijoita kiinnostava tapahtuma Tahkon matkailualueen läheisyyteen.

Kuopion kaupunki päättää myöhemmin tapahtumalle annettavasta tuesta. Lind arvioi, että päätös asiasta tehdään syksyllä.

Nilsiän Louhosareenalla tapahtumia läpi kesän

Louhosareenan kesän aloittaa Jari Sillanpää orkestereineen 15. kesäkuuta.

Avajaiskonsertin jälkeen Louhosareenan tapahtumakesää jatkavat sunnuntaina 23. kesäkuuta järjestettävä Kansanlaulukirkko, lajissaan kolmannet Lavatanssit 28. heinäkuuta sekä 3. elokuuta järjestettävä Sinivalkoiset tangot -konsertti Kalle Jussilan, Kauko Simosen ja Iisalmen mieskuoron kanssa.

Nilsiän Louhosareena on rakennettu vanhaan kvartsikivilouhokseen. Katsomo on 1800-paikkainen.

Uutista tarkennettu ja korjattu 10.6. klo 12:41: Kuopion kaupunki olisi tukenut tänä kesänä järjestettyä tapahtumaa, mutta tulevien tapahtumien tukeminen on vielä auki. Lisätty Markku Lindin kommentti.